Son dakika yapay zeka haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yapay zeka gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yapay zeka haber sayfamızda...
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne (ITU) bağlı, Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu’nun ilk toplantısı Turkcell ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile ITU Standardizasyon Bürosu Direktörü Seizo Onoe’nin yanı sıra dünya genelinden 100’ü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak, sadece Türkiye’de değil global ölçekte de dijital dönüşüme liderlik etme vizyonumuzun da bir yansıması” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız" dedi.
Türkiye’nin bulut bilişim ve yapay zeka tabanlı çözümlerle dijital dönüşümünü destekleme misyonunu üstlenen teknoloji sağlayıcısı D Tech Cloud, 10-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen 12. Kamu Bilişim Zirvesi’ne Platin Sponsor olarak katıldı.
Rekabet koşullarının her geçen gün artması, özellikle esnaf ve KOBİ’lerin daha çevik ve yenilikçi olmalarını zorunlu kılıyor. Müşteri beklentilerinin hızla değiştiği ve teknolojik gelişmelerin iş süreçlerini kökten etkilediği bu yeni düzende, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güncel trendlere ayak uydurmaları hayati önem taşıyor. Tam da bu noktada, yapay zeka destekli verimlilik artırıcı mobil uygulamaları iş süreçlerine entegre etmek, bu zorluğun üstesinden gelmede kritik bir rol oynuyor.
Rekabet koşullarının her geçen gün artması, özellikle esnaf ve KOBİ’lerin daha çevik ve yenilikçi olmalarını zorunlu kılıyor. Müşteri beklentilerinin hızla değiştiği ve teknolojik gelişmelerin iş süreçlerini kökten etkilediği bu yeni düzende, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güncel trendlere ayak uydurmaları hayati önem taşıyor. Tam da bu noktada, yapay zeka destekli verimlilik artırıcı mobil uygulamaları iş süreçlerine entegre etmek, bu zorluğun üstesinden gelmede kritik bir rol oynuyor.
Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen Parkinson hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar arasında en yaygınlarından biri olarak öne çıkıyor. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, "Yapılan araştırmalara göre, 65 yaş ve üzerindeki bireylerde görülme sıklığı yüzde 1 civarındayken, ileri yaşlarda bu oranın daha da yükseliyor. Türkiye'de ise yaklaşık 150 bin Parkinson hastası bulunuyor ve bu sayının giderek arttığı belirtiliyor" dedi. Dr. Dede, hastalığın erken teşhis edilmesi halinde yaşam kalitesinin önemli şekilde yükseldiğini belirterek Parkinson'un uyarıcı olabilecek işaretlerine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da peşe peşe görüşmeler geldi.
Genç yetenekler için Turkcell tarafından başlatılan Yarının Teknoloji Liderleri proje yarışmasına başvuruların sürdüğü açıklandı. Bölüm fark etmeksizin tüm lisans öğrencilerine açık olan yarışmada gençler; “İnsan için Teknoloji”, “Sürdürülebilirlik ve Çevre için Teknoloji” ve “Dijital Çözümler ve Yenilikçi Teknolojiler” kategorilerinde büyük ödül için yarışacak. Projeye son başvuru tarihi 27 Nisan’a kadar uzatıldı.
Yapay zekâ çağında şirketlerin başarısı güçlü bir teknoloji vizyonuna sahip liderlerin yönetimiyle mümkün. Teknoloji liderleri inovasyon ve rekabet gücünde kilit rol oynuyor. Milliyet Executive'in bu sayısında DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen araştırma sonucu belirlenen "Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri"nin başarılarına yakından bakıyoruz.
Adalet Bakanlığı’nın sesi yazıya dönüştürme projesi ile zabıt kâtiplerinin görevi yapay zekâya devredilecek. Yapay zekâ, yargı mensuplarının iş yükünü azaltmak, karar alma süreçlerinde objektifliği ve etkinliği artırmak için de kullanılacak.
Kripto Varlık Derneği (KRİPTODER), kripto varlık ekosistemine yönelik kamu yararını önceleyen, güvenli ve sürdürülebilir bir yapı oluşturma hedefiyle gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantısı ile yeni dönem yönetimini belirledi. Oy birliğiyle seçilen kadro, sektörde hukuk, teknoloji, akademi ve finans alanlarından önemli isimleri bir araya getiriyor.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’da festival kapsamında açılan sergiler sanatseverlerin akınına uğruyor. Adanalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği sergiler, 13 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
ABD Başkanı Trump’ın agresif vergi politikaları küresel piyasaları sarsarken, Türkiye elektronik pazarı şimdiden hareketlenmeye başladı. Çinli ve Koreli firmalar ABD’ye ihracat için yerli teknoloji üreticileriyle hızla temasa geçti.
Türkiye’nin ihracatında artış devam ederken, e-ihracat da her geçen yıl ivme kazanıyor. 2030’a kadar Türkiye’nin ihracatının yüzde 10’unu e-ihracatın karşılaması hedefi var.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yandan özgün kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluştururken diğer yandan da şehirlerimizin marka değerlerini yükselterek dünyanın en büyük festivali olma özelliğine sahip olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2025 yılı yolculuğu Adana’dan başladı. Bu yıl 20 şehirde düzenlenecek olan festivalin Adana ayağının ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Kalp krizi ve ani kalp durma vakalarının artması ülke gündemini sarsmaya devam ediyor. Sanatçı Metin Arolat’ın acısı henüz tazeyken, Volkan Konak’ın da sahnede kalp krizi sonucu vefat etmesi tartışmaların boyutunu iyice alevlendirdi. Uzmanlar, bu vakaların artışında stres, sağlıksız yaşam tarzı, genetik faktörler ve çevresel etkenler gibi birçok nedenin etkili olabileceğine dikkat çekerken, erken uyarı veren yeni nesil teknolojilerin kullanımının hayati önemde olduğuna vurgu yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, bu yıl ikinci kez ziyaretçilere kapılarını açtı. Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen festival, teknoloji ve bilgi dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor. Açılış törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül, festivalde yer alan akıllı kütüphane robotu ve yapay zeka temelli kişisel kütüphane asistanından bahsederek, “Her alanda değişen gelişmelerin kütüphanecilik anlamında da değişmemesi imkansız. Bu teknolojinin takip edilmesi lazım. Evlerimizin en kıymetli odaları kütüphanelerimiz olacak” dedi.
TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarının finalistleri ve Take Off İstanbul’da yer alan girişimlere özel olarak hayata geçirilen TEKNOFEST Girişim Programı’nın 4. Dönemi’nde yer alacak girişimler belli oldu.
Ekonomi dergisi Forbes, 2025 Milyarderler Listesi’ni açıkladı. 3 bin 28 milyarderin toplam 16.1 trilyon dolarlık serveti, en zengin insanların kırdığı yeni bir rekor olarak tarihe geçti.