EkonomiGençler için Eskişehir'e teknoloji ve etki merkezi

Gençler için Eskişehir'e teknoloji ve etki merkezi

Paylaş
Gençler için Eskişehir'e teknoloji ve etki merkezi

Sabancı Topluluğu’nun gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ve mesleki gelişimlere katkıda bulunmak amacıyla başlattığı ‘gençlik seferberliği’ Türkiye’ye yayılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda ilki İzmir’de hayata geçirilen Teknoloji ve Etki Merkezi’nin ikincisi Çimsa tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) açıldı. 140 metrekare büyüklüğe sahip Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, Türkiye’de kendi alanında 3D teknolojisi ile üretilen ilk teknoloji merkezi olarak kayıtlara geçti. Beton dökümü ve bina duvarlarının inşası bu teknoloji sayesinde sadece 48 saat sürdü.

Haberin Devamı

6 HAFTALIK PROGRAM

Açılışta konuşan Çimsa CEO’su Umut Zenar, yapı malzemeleri sektörüne yönelik olarak lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere 6 haftalık eğitim programları sağlayacaklarını belirtti. Zenar, “Onlara sektör dinamiklerini çok daha yakından tanıtacağız. 5 yılın sonunda yaklaşık 500 öğrencinin ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Programı’ndan faydalanmasını hedefliyoruz. Gençleri sadece bilgiyle değil, gelecekte ihtiyaç duyacakları ‘liderlik seti’ ile donatacağız. Ayrıca, programımızı tamamlayan öğrencilere sektördeki mevcut sorunlara yönelik projeler üretecekleri 4 aylık staj programları sunacağız” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ise bu merkezi Cumhuriyet’in 101’inci kuruluş yıl dönümünün hemen öncesinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarına dikkati çekerek, dünyada yaşanan dönüşümün, sürdürülebilirlik odağında yeni bir ekonomi yarattığını dile getirdi. Alper, şunları kaydetti: “Dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğü 5 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacak. Ülke olarak bu pazardan alacağımız pay, aslında bizim gelecekteki rekabet gücümüzün de bir göstergesi olacak. Teorik ve pratik bilginin bir araya geleceği bu merkez, bu alandaki teknolojilerin geliştiricisi olacak gençleri, akademisyenleri, girişimcileri, ülkemizin yeni nesil malzeme liderlerini yetiştirecek.”

Haberin Devamı

KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Merkez sektörde kadın istihdamının güçlendirilmesi konusunda bir köprü görevi görecek.

Burada eğitim programını tamamlayan öğrenciler Ideathon (fikir maratonu) etkinlikleri ile yaratıcı düşünme, problem çözme ve yenilikçi fikirler geliştirme yeteneklerini de artıracak.

Sürdürülebilirlik odaklı startupların kurulması teşvik edilecek.

Bölgedeki girişimciler, Türkiye startup ekosistemine entegre olabilecek.

Fabrika teknik gezileri ve rol model buluşmaları sayesinde, öğrenciler sektör profesyonelleriyle tanışarak bağlantı kurma imkanı elde edecek.