Son dakika startup haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan startup gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan startup haber sayfamızda...
Bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Sabancı, hedef büyüttü. Sabancı, ikinci yüzyılda Türkiye’deki yatırımlarına devam ederken, küresel fırsatlara da odaklanacak. Topluluk böylece 10 milyar dolar seviyesinde olan net aktif değerini, 2029’da 20 milyar dolara taşıyacak.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 5G iletişim altyapısının şirketler ve özellikle imalat sanayi için dönüm noktası olacağını belirterek, "Şirketlerimiz 5G ile robotik teknolojiler için altyapı ve nitelikli personel yatırımını şimdiden yapmalı. İş dünyamız 5G ve hatta 6G gibi yenilikleri şimdiden takip etmeli. 5G’nin 2030 yılında küresel ekonomiye de 930 milyar dolardan fazla fayda sağlaması bekleniyor." dedi.
Genç girişimciler parkinson hastalığı olan bireylerde görülen ‘donma fenomeni’ semptomunu durduran giyilebilir tıbbi cihaz ürettiler. Ayak bileğine takılan cihaz, hastanın yürüme esnasında yaşadığı ani donma anlarını algılıyor ve hastayı, titreşim özelliğiyle hareket etmeye yönlendiriyor.
KOSGEB’in küresel rekabetçilik ve kapasite geliştirme destek programlarının ayrıntıları belli oldu. Rekabetçilik programı ile işletme başına kredi alt limiti 5 milyon lira, üst limiti ise 50 milyon lira olarak belirlendi. Kapasite destek programı kapsamında ise işletme başına alt limit 1 milyon lira, üst limit de 20 milyon lira oldu.
Girişimcilik ekosisteminin dinamiklerini güçlendirme ve yerli teknolojik çözümlerin küresel arenada rekabet düzeyini artırma hedefiyle düzenlenen yarışmalar, günümüz iş dünyasının önemli bir parçasını oluşturuyor.
11-12 Aralık tarihlerinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve dünyanın birçok yerinden girişimcilik ekosisteminin en önemli bileşenlerini bir araya getiren Take Off Girişim Zirvesi, iki gün süren görüşmelerin ve ilham verici etkinliklerin ardından görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.
Girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen zirve, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı girişimleri İstanbul’da buluşturarak geleceğin vizyonunu şekillendiriyor.
Sabancı Topluluğu’nun gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ve mesleki gelişimlere katkıda bulunmak amacıyla başlattığı ‘gençlik seferberliği’ Türkiye’ye yayılmaya devam ediyor.
Türkiye’de 10 milyona yakın engelli birey var. Bu vatandaşların yaklaşık 1 milyonu kamu ve özel sektörde istihdam ediliyor. Devlet, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara fırsat eşitliği sunmak ve bu bireylerin iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak için hibe destekleri veriyor. Koşulları sağlayan bireylerin bu fırsattan yararlanmamaları için hiçbir neden yok.
Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO, bugün kapılarını açtı. Yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin görücüye çıkacağı fuarda SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Sayın Haluk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
Eğer şirketinizde verimliliğin düştüğünü, hata oranının arttığını, sorumluluk duygusunun azaldığını, proje teslim sürelerinin geciktiğini, işten ayrılma isteğinin yükseldiğini, şirket etkinliklerine katılımın azaldığını, çalışanlar arasında şikayetlerin arttığını ve ekip çalışmalarına katılımın düştüğünü hissediyorsanız, bu durum çalışanlarınızın şirkete olan bağlılıklarının azaldığının bir göstergesi olabilir. Bu durumu görmezden gelmek yerine, kökenine inerek çözüm üretmek, şirketinizin uzun vadeli başarısı için kritik önem taşır. Peki işi sahiplendirmek ve sadakati artırmak için neler yapmalı? İşte formüller...
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen dünyanın en prestijli bağımsız startup ödül programı Global Startup Awards (GSA), ilk kez Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşiyor.
Vergi avantajı, gümrük kolaylıkları, teknolojik donanım, lojistik altyapı ve dev şirketlerle çalışma gibi pek çok avantaj sunan serbest ticaret bölgeleri, yurtdışına açılmak isteyen KOBİ’ler için de büyük fırsatlar sunuyor.
İtalyan kamu yayıncısı RAI, Türkiye'nin savunma sanayinde son yıllarda TB2, Kızılelma gibi insansız hava araçlarını (İHA), elektromanyetik hava savunma sistemlerini ve 5. nesil savaş uçağı "KAAN" ile gelişim gösterdiğini açıkladı.
Akbank’ın çalışanlarına kendi girişimlerini kurma fırsatı sunan kurum içi girişimcilik programı ‘Akbank+’, 1.4 milyon dolarlık yatırımla 3 girişimciyi destekleyerek Türkiye’de bir ilke imza attı. Yatırım alan kurum içi girişimciler, kendi şirketlerini kurarak kariyerlerine girişimci olarak devam ediyorlar.
Yılın ilk yarısında Türkiye'de bulunan startuplara yapılan yatırımlar 587 milyon dolara yaklaşarak, önceki yılın toplam yatırım miktarını geride bıraktı.
Türkiye’nin kredi notunun yükselmesi ve gri listeden çıkılması yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çekmeye devam ediyor. Yılın ilk yarısında girişim ekosistemine tam 587 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu dönemde öne çıkan sektörler yapay zeka, oyun, veri ve e-ticaret.
Dünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak. �
Türkiye’de halihazırda istihdamın yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan aile şirketleri, sürdürülebilir ekonominin temel taşı olarak görülüyor. Ancak nesilden nesile aktarılan bilgi birikimi ve deneyim ile ayakta kalmaya çalışan bu işletmeler, özellikle dijitalleşmeye ayak uyduramadıklarında ve kurumsallaşamadıklarında yok olmayla karşı karşıya kalabiliyorlar. Peki aile şirketlerinde kalıcı ve düzenli büyümenin püf noktaları nedir? Konuyu pazarlama iletişimi uzmanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt ile masaya yatırdık.
İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 30. sayısı, 5 Haziran tarihinde raflarda yerini alıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
Dünyanın büyük ekonomileri arasında parlak fikirleri, teknoloji girişimlerini çekmek için ciddi bir yarış var. Küresel düzeyde Amerika Birleşik Devletleri ve Çin Halk Cumhuriyeti bu alandaki gelişmelerin lokomotifi durumunda.