Murat GülderenÇalışan sadakatini artırmanın 7 yolu

HABERİ PAYLAŞ

Çalışan sadakatini artırmanın 7 yolu

Eğer şirketinizde verimliliğin düştüğünü, hata oranının arttığını, sorumluluk duygusunun azaldığını, proje teslim sürelerinin geciktiğini, işten ayrılma isteğinin yükseldiğini, şirket etkinliklerine katılımın azaldığını, çalışanlar arasında şikayetlerin arttığını ve ekip çalışmalarına katılımın düştüğünü hissediyorsanız, bu durum çalışanlarınızın şirkete olan bağlılıklarının azaldığının bir göstergesi olabilir. Bu durumu görmezden gelmek yerine, kökenine inerek çözüm üretmek, şirketinizin uzun vadeli başarısı için kritik önem taşır. Peki işi sahiplendirmek ve sadakati artırmak için neler yapmalı? İşte formüller...

Haberin Devamı

Çalışan sadakatini artırmanın 7 yolu

KARİYER FIRSATI

Herkes, kariyerlerinde ilerleme kaydedebilecekleri bir yerde kalmayı tercih eder. Kariyer planlaması, çalışanlara şirket içindeki gelecekleri hakkında net bir vizyon sunar ve onların kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunur. Bu sayede çalışanlar kendilerini şirketin bir parçası hisseder, motivasyonları artar ve şirketlerine olan bağlılıkları güçlenir.

ESNEK ÇALIŞMA

Esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma imkanları, çalışanların iş-yaşam dengesini sağlamalarına yardımcı olur. Özellikle pandemi sonrası dönemde, bu uygulama çalışan bağlılığını artırmada kilit faktörlerden biri haline geldi. Esneklik, çalışanlara güven ve özgürlük duygusu verir, bu da sadakati pekiştirir.

Çalışan sadakatini artırmanın 7 yolu

DÜZENLİ ANKET

Düzenli geri bildirim almak, çalışanların değerli olduklarını hissetmeleri için önemlidir. Anonim anketler, öneri kutuları veya bire bir toplantılar aracılığıyla geri bildirim toplayın ve bunları aktif olarak ele alın. Bu sayede iş süreçlerindeki eksiklikler tespit edilir ve iyileştirmeler yapılarak şirketin performansı artırılır.

ADİL ÜCRETLENDİRME

Çalışanların ücretlerinden memnun olmaması, sadakatin azalmasına neden olan en büyük faktörlerden biridir. Piyasa koşullarına uygun, adil ve rekabetçi maaşlar sunmak, çalışanların şirketten ayrılma riskini azaltır. Ayrıca, prim ve ikramiye gibi teşvikler de motivasyonu artırır

BAŞARI ÖDÜLÜ

Başarı sonrası düzenli takdirler, ödüller veya teşekkür notları çalışanların motive olmasını ve işlerine daha fazla bağlanmasını sağlar. Küçük jestler, büyük farklar yaratabilir. Takdir edildiğini hisseden çalışanlar, daha yaratıcı olmaya ve yeni çözümler üretmeye daha istekli hale gelirler.

Haberin Devamı

Çalışan sadakatini artırmanın 7 yolu

YARATICILIĞI TEŞVİK

Çalışanlara yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir alan sunmak, onların daha motive ve bağlı olmalarını sağlar. İnovatif fikirleri desteklemek, çalışanların kendilerini daha fazla ifade etmelerine ve işlerine katkı sağladıklarını hissetmelerine olanak tanır. Şirket içinde düzenlenen inovasyon yarışmaları veya beyin fırtınası oturumları, çalışanların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarır.

GELİŞİM PROGRAMLARI

Şirketler, çalışanların sadece profesyonel olarak değil, aynı zamanda kişisel hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak programlar sunabilir. Örneğin bireysel gelişim programları, çalışanların iş yerindeki rolünün yanı sıra yaşamda ne istediklerini keşfetmelerine yardımcı olabilir. Bu da onların genel olarak daha mutlu ve motive olmalarını sağlar.

Haberin Devamı

Çalışan sadakatini artırmanın 7 yolu

MERCİMEK KÖFTESİ GOD OF WAR’DA

BAŞARI ÖYKÜSÜ

Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Mezunu Göksu Uğur, dijital oyunlara getirdiği yeniliklerle dikkat çekiyor. PlayStation’ın Santa Monica Studio’sunda oyun programcısı olarak profesyonel kariyerine başlayan Uğur, kitleleri peşinden sürükleyen God of War: The Official Cookbook oyununa Türk mutfağının vazgeçilmezi mercimekli köfte tarifini de ekleyerek lokal lezzetlerin de tanınmasını sağladı.

ANNESİNİN TARİFİ

Göksu Uğur, bu oyundaki 60’tan fazla tarife Türk mutfağından bir lezzetin eklenmesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aklıma ilk gelen şey ‘mercimekli köfte’ oldu. Annemin klasik tarifiyle kendi sevdiğim tatları harmanlayarak yeni bir tarif oluşturdum. Böylelikle hem oyuncusu hem de geliştiricisi olduğum bir oyunun, yazılmasını bu kadar çok istediğim yemek tarifi kitabına ben de kökenlerime ve çocukluğuma bu kadar yakın bir tarifle dahil olmuş oldum.”

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

KÜÇÜK İŞLETMELERE DÖNÜŞÜM MERKEZİ

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), KOBİ’lerin dijitalleşme seviyelerinin ölçülmesi ve yol haritalarının oluşturulması hedefiyle Dijital Dönüşüm Merkezi projesi başlattı. Bu kapsamda Eskişehir’de eğitim programı düzenlendi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Bu proje ile işletmelerimizin teknik, insan kaynağı, kurumsal kültür ve iş süreçleri alanlarında dijital dönüşümlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

KISA... KISA... KISA...

BİLİŞİM VADİSİ’NDEN BREZİLYA ÇIKARMASI

Bilişim Vadisi, Türkiye Delegasyonu olarak Brezilya’da düzenlenen Startup 20’de Türkiye’yi temsil etti. Toplantılarda, startupların gelişimine yönelik yeni iş birliklerinin kurulması ve yeni imkanların oluşturulabilmesi için neler yapılabileceği ele alındı. Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen de etkinlik kapsamında yatırımcılar ve teknoparklarla önemli temaslarda bulundu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder