EkonomiGıda sahtekarları durmuyor

Gıda sahtekarları durmuyor

Paylaş
Gıda sahtekarları durmuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler ve laboratuvar analizi sonrası uygunsuz bulunan ürün adını, markasını, firma adını ‘guvenilirgida. tarimorman.gov.tr’ internet sitesinde ‘Gıda Kamuoyu Duyurusu’ sekmesi altında artık anlık olarak duyuruyor.

ANLIK İFŞA EDİLİYOR

Haberin Devamı

‘Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar’ ve ‘taklit ve tağşiş yapılan gıdalar’ olmak üzere iki ayrı grupta yayınlanan liste, 2 Ekim itibarıyla sürekli güncelleniyor.

ZEYTİNYAĞI, KÖFTE, KEBAP...

Listede önceki gün itibarıyla yeni ürün ve firmalar yer aldı. Buna göre, pekmezde ilaç etken maddesi, kekikte yabancı madde, balda taklit ve tağşiş, zeytinyağında tohum yağı, köfte ve sucukta kanatlı eti tespit edildi. Gıda sahtekarları, Adana kebapta, sakatat (kalp) da kullandı. Gıda hileleri en çok et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bal ve zeytinyağında görülürken, en az hile meyve ve sebze kategorisinde yapılıyor.

Vatandaşlar, gıdanın güvenliğinden şüphe ettikleri durumlarda, Alo 174 Gıda Hattı, bakanlığın sosyal medya hesapları, ‘0501 174 0174’ numaralı WhatsApp hattı üzerinden ihbar yapabilir.

Haberin Devamı