EkonomiHindistan ile ticaret köprüsü

Hindistan ile ticaret köprüsü

Paylaş
Hindistan ile ticaret köprüsü

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), Hindistan ile ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-Hindistan İş Zirvesi kapsamında Genç Hintliler Derneği (Young Indians) temsilcilerini İstanbul’da ağırladı.

20 kişilik heyetin geldiğini söyleyen TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, “Heyette ilaç, tekstil, gayrimenkul, tarım, yenilenebilir enerji, fintech, madencilik, sanayi ve yazılım gibi pek çok farklı sektörden firma sahibi ve üst düzey yönetici yer alıyor. Yeni iş birlikleri için fırsatlar masaya yatırılacak” dedi.

Haberin Devamı

POTANSİYEL BÜYÜK

Hindistan ile kuracakları işbirliği köprüsünün her iki ülkenin genç iş insanları için önemli potansiyel barındırdığına dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi:

“Ülkemiz ise coğrafi konumu sayesinde Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi görüyor. Bu stratejik konumuyla global ticaret ve diplomasi sahnesinde etkisini artırıyor. Modern limanları, gelişmiş ulaşım sistemleri ve geniş ticaret yolları ile Türkiye, Hindistan ve Avrupa pazarları arasında güçlü ekonomik bağlantılar kurma özelliğine sahip.” Hindistan’ın 2028 yılında dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olmayı hedeflediğini vurgulayan Young Indians Ulusal Başkanı Vishal Kumar Agarwalla ise bugün Hindistan nüfusunun yüzde 50’sinin 25 yaşın altında olduğunu vurguladı. Agarwalla, “Genç hintlilerin sesi oluyoruz. Bizim için 3 önemli konu genç liderlik, ulusal yapılaşma ve eğitimdir. Türkiye ve Hindistan arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolar seviyesinde. Bireysel olarak ilişkiler kurup geliştirmek ve iş kültürümüzü bir araya getirmek için burada bulunuyoruz” dedi. Zirvenin sonunda TÜGİAD ve Young Indians arasında bir iyi niyet anlaşması imzalandı.

Haberin Devamı