Taşlı vahşet

İstanbul Bağcılar’da Suriyeli Samou Ailesi’nin evine hırsızlık için giden Zekeriya A., 12 yaşındaki Meryem’i taşla öldürdü, kardeşi Ahmet’i ise yaraladı. Gözaltına alınan Zekeriya A.’nın, cinayetin ardından evde para aradığı ortaya çıktı.
Ali AKSOYER/DHA
İstanbul Bağcılar’da 4 çocuğu ile yaşayan Suriyeli Güli Samou, kızı Meryem Samou (12) ve oğlu Ahmet Samou’yu (5) evde bırakıp dışarı çıktı. Meryem ve kardeşi, evde taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda Meryem hayatını kaybetti, kardeşi Ahmet ise yaralandı. Haberi aldıktan sonra eve giden anne sinir krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan annenin “Çocuklarım tanımadıkları kişiye kapıyı açmazlar” ifadesi üzerine polis, aileyi tanıyan tüm kişileri incelemeye aldı. Yapılan araştırmada, bir tekstil atölyesinde çalışan Zekeriya A.’nın (51) olay günü işte olması gerekirken, mahallede eldiven takarak dolaştığı tespit edildi. Zekeriya A.’nın bir gün önce eşiyle birlikte çay içmeye ailenin evine gittiği ve anne Samou’nun ertesi gün dışarı çıkacağı bilgisine ulaştığı öğrenildi.
ÇOCUKLAR PARA VERMEYİNCE SALDIRMIŞ
Zekeriya A., gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Zekeriya A.’nın ifadesinde, “Bir gün önce elektrik işleri var diyerek beni eve çağırdılar. Olay günü eve gittim. Evde çocuklar vardı. İşimi yaparken onlara ‘Para verecek misiniz?’ diye sorunca kendilerinde para olmadığını söylediler. Bir anda öfkelendim. Sobanın yanında bulduğum taşla başlarına vurdum” dediği öğrenildi. Cinayetin ardından bütün evin altının üstüne getirildiği ve bir şeyler arandığını tespit edildi. Polis, Zekeriya A.’nın hırsızlık için eve gittiğini, anlık gelişen olayın ardından bir süre para arayıp daha sonra kaçtığı ihtimali üzerinde duruyor.
Zorunlu kış lastiği uygulaması sona erdi!
Faizsiz kredide yeni rakam! Nakit ihtiyacı olanlar dikkat: Bankalar güncellemeye gitti!
Satılık işyerleri için 7 Nisan’da devrede! Doğrulanmış ilanda ikinci etap
Altında yeni rekor: 3 bin 100 doları da devirdi
Satılık işyerleri için 7 Nisan’da devrede! Doğrulanmış ilanda ikinci etap