EkonomiSigorta limitinizi ve teminatınızı siz belirleyin!

Sigorta limitinizi ve teminatınızı siz belirleyin!

Paylaş
Sigorta limitinizi ve teminatınızı siz belirleyin!

Sigorta sektöründe son dönemde talep edilen ürünlerin başında modüler sigorta ürünleri geliyor. Sigortalıların ihtiyacına göre belirlenen teminat ve limitlerle hazırlanan modüler ürünler, sigortalılar tarafından özellikle kasko, konut, sağlık branşlarında tercih ediliyor.

Sigortalıların ihtiyacına göre belirlediği teminat ve limitlerle hazırlanan modüler sigorta ürünleri, sektörde son dönemde en çok talep edilen ürünler arasında yer alıyor. Ekle-çıkar mantığıyla düzenlenen ve sigortalılara önemli kolaylıklar sunan modüler ürünler özellikle kasko, konut, sağlık ve KOBİ branşlarında tercih ediliyor. Her bütçeye ve beklentiye uygun ekonomik sigorta çözümleri sunan modüler sigortalar, özellikle yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında hem sigortalıların hem de sigorta şirketlerinin gündeminde ilk sıralarda geliyor.

Haberin Devamı

BÜTÇEYE UYGUN EKONOMİK ÇÖZÜMLER

Modüler sigorta ürünleri “fiyatını kendin belirle” opsiyonuyla her bütçeye ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilebilen sigorta ürünleri olarak; sigortalıya birçok noktada avantaj sağlıyor. Diğer bir deyişle modüler sigorta; ihtiyaç dışı teminatlar nedeni ile yükselen poliçeler yerine, hem esnek hem de her bütçeye uygun ekonomik çözümler sunuyor. Modüler sigorta ürünleri, karşılaşılabilecek temel riskleri güvence altına alırken, sigortalıların tercihlerine göre ek paketler ile poliçe kapsamını genişletme seçeneği de sunuyor. Örneğin, modüler sigortayı tercih eden ve kasko yaptıran bir araç sahibi; dilerse bu kaskosunun yanına hırsızlık, doğal afet ve ikame araç paketi gibi farklı sigorta teminatlarını da ekletebiliyor.

Haberin Devamı

ÜRÜN FARKLILAŞTIRMASI MODÜLER YAPIYA GEÇİŞİ HIZLANDIRACAK

Ankara Sigorta Genel Müdürü Ersin Tüvar, sektörde son yıllarda modüler ürünlerinin yaygınlaşmasına karşın, sigorta bilincinin yetersiz olduğunu ve birçok bireyin halen full paketleri aldıklarını söyledi. Sigorta şirketlerinin modüler yapıları kurduklarını ve belli teminatları ürünlere ekleyip belli teminatları da çıkardıklarını ifade eden Tüvar, buna karşın sigortalıların aldıkları teminatları tam olarak bilmediklerini de söyledi. Sektör olarak ürünlerde de farklılaşmalar yaptıklarını ifade eden Tüvar, “Sözgelimi tamamlayıcı sağlık sigortasında kişi bazlı farklı ürünler sunulabiliyor. Bu tip ürünler, sigortalının aldığı ürünler hakkında ve hangi teminatları alıp almadığı konusunda daha fazla bilgi sahibi olmasına sebep olacak. Bu da aslında modüler yapıya geçişin bir hazırlığı olacak” dedi.

İHTİYAÇLARA GÖRE ÜRÜNLERİN ÇEŞİTLENMESİ GEREKİYOR

Yeni ürünlerin oluşturulması, farklı segmentlere göre ürünlerin özelleştirilmesi ve bu ürünlerin de farklı kanallardan alınabilmesinin önümüzdeki dönemde çok önemli hale geleceğini söyleyen Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu, “Kanalların çoğalması, ürünlerin biraz değişmesi, özelleşmesi ve bunların modüler hale gelmesi lazım. Sağlık sigortalarında bu ihtiyacı çokça görüyoruz. Maliyetler çok yükseldi ama herkesin her şeye ihtiyacı yok. İhtiyaç, talepler, yaşa ve hastalıklara göre ürünlerin farklılaşması; hizmet ve ürünlerin bir kısmının dijitalden alınabilmesi lazım. Bunların biraz değişmesi gerekiyor hayatımızda. Bunu da teknolojiyle yapmak kolay. Yurt dışında bunu bu şekilde yapıyorlar. Artık yeni nesil sigorta şirketleri var. Mevcut sigorta şirketleri de bunlara yatırım yapıyorlar çünkü geleceğin nereye gittiğini görüyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERKESE ULAŞABİLECEĞİMİZ ÜRÜNLER SUNMALIYIZ

Evime Değer Konut Sigortası’nı hizmete sunan Ray Sigorta, bu ürün ile alışılagelmiş ana teminatlara ek olarak değişebilir limit seçenekleriyle ve üç ayrı hizmet paketiyle müşterilerine modüler bir sigorta hizmeti sunuyor. Poliçenin ihtiyaca göre tasarlanabileceği bu inovatif ürünü ile Türkiye’de konut sigortası penetrasyonunu artırmayı hedeflediklerini belirten Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Konut sigortasının önemi her geçen gün artıyor. Buna karşın Türkiye’de konut sigortası penetrasyonu sadece yüzde 20 seviyelerinde. Burada sigorta şirketlerine büyük bir görev düşüyor. Ekonomik şartları dikkate alarak, her yaşam tarzına uygun, herkese ulaşabileceğimiz ürünler sunmalıyız. Her geçen gün daha fazla insan, standart ürünler yerine ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş ürünlere yöneliyor. Ray Sigorta olarak her bütçeye uygun kişiselleştirebilen ürünler tasarlamayı çok önemsiyoruz. Diğer ürünlerimizde olduğu gibi Evime Değer Konut Sigortasıyla da alışılagelmiş ana teminatlara ek olarak değişebilir limit seçenekleriyle ve üç ayrı hizmet paketiyle müşterilerimize modüler bir sigorta sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı