EkonomiSPK'dan 3 kritik karar... İşte alınan tedbirler

SPK'dan 3 kritik karar... İşte alınan tedbirler

Paylaş
SPK'dan 3 kritik karar... İşte alınan tedbirler

SPK Borsa İstanbul piyasalarında meydana gelen gelişmeler nedeniyle 3 önemli tedbir açıkladı. SPK, borsada açığa satış işleminin 25 Nisan seans sonuna kadar yasaklandığını duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son günlerde Borsa İstanbul piyasalarında meydana gelen gelişmeler nedeniyle 3 önemli tedbir açıkladı.

Haberin Devamı

SPK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanmasını, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen Borsa İstanbul AŞ'de gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz tarafından sürekli takip edilmektedir.

Son günlerde Borsa İstanbul AŞ piyasalarında meydana gelen gelişmeler sebebiyle Kurulumuzca bazı tedbirlerin alınması gereği hasıl olmuştur.

Bu sebeple, 24.03.2025 tarihinden 25.04.2025 tarihi seans sonuna kadar,

Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına,

Halka açık ortaklıkların pay geri alımlarının kolaylaştırılmasına,

Kredili sermaye piyasası işlemlerinin devamı süresince öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına karar verilmiştir."

Haberin Devamı