EkonomiYapay zeka tabakta

Yapay zeka tabakta

Paylaş
Yapay zeka tabakta

Artık buzdolapları, sadece yiyecekleri soğutmakla kalmıyor, yapay zeka sayesinde mutfakları akıllı asistanlara dönüştürüyor.

YEMEK ÖNERİSİ SUNUYOR

Haberin Devamı

Öyle ki kameralar ve özel sensörler yardımıyla içinde ne var ne yok raporlanabiliyor. Bu sayede dolaptaki eksikler için bir alışveriş listesi hazırlıyor. Bununla da yetinmiyor dolaptaki malzemeler ile hangi yemekleri yapabileceğinizi söylüyor. İşte bu ve benzeri geliştirilmiş yapay zeka teknolojileri Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen tüketici elektroniği fuarına (IFA 2024) damga vurdu. Vestel ve Samsung, yöneticilerinin odağında da bu konu vardı.

SEZGİSEL DENEYİM

Fuarın en etkili şovlarından biri Samsung’dan geldi. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, “Yapay zeka sayesinde akıllı ev aletleri artık kullanıcıların yaşam tarzını, rutinlerini ve beklentilerini anlayabilen ve bunlara cevap verebilen, sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyor” dedi. Samsung’un tanıttığı ürünler arasında yer alan Premiere 9 ve Premiere 7 projektörler lazer teknolojisini ev eğlencesine taşıyarak 130 inç’e kadar ekran genişliğinde 4K çözünürlük sunuyor.

Haberin Devamı

VERİMLİLİK REKORU

2050 yılına kadar Net Sıfır şirket olma hedefi bulunan Samsung, Cihaz Deneyimi İş Birimi operasyonlarının yüzde 93’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Samsung AI Hybrid buzdolapları, iki güç kaynağını, bir kompresörü ve Peltier soğutma teknolojisini birleştiriyor ve normalden daha fazla enerji kullanıldığında akıllı önlemler alıyor. Örneğin, buzdolabının kapısı normalden daha uzun süre açık bırakılırsa, Peltier teknolojisi genel enerji verimliliğini artırmak için ekstra bir soğutma kaynağı olarak çalışıyor.

PLASTİĞİN TAHTINI SARSACAK

Vestel’in Biolive malzemesi kullanılarak üretilen TV’leri de dikkat çekti. Vestel CEO’su Ergün Güler, “Sürdürülebilir üretim ve doğaya pozitif değer katma hedefimiz doğrultusunda kesintisiz yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, Vestel Ventures aracılığıyla yatırım yaptığımız Biolive şirketi, zeytin atıklarından elde edilen tamamen doğal biyoplastik granüller üretiyor. Kanserojen ve toksik madde içermeyen bu yenilikçi hammadde, farklı sektörlere sürdürülebilir alternatifler sunuyor” dedi. Vestel’in yenilikçi güneş enerjili uzaktan kumandası da sürdürülebilirliğe yönelik önemli bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

TRANSPARAN TELEVİZYON

Vestel Transparan TV’de de şeffaf panel yapısı sayesinde hem futuristik hem de sürükleyici bir görsel deneyim sunuyor. Cihaz, geleceğin televizyon teknolojisini bugünden kullanıcılarla buluşturmayı vaat ediyor. Yeni ürün aynı zamanda modern yaşam alanlarına estetik ve işlevsellik katan bir tasarım harikası olarak öne çıkıyor.

İNCELİKLE ÖNE ÇIKIYOR

Lenovo, Intel’in Core Ultra Serisi 2, AMD Ryzen AI 300 ve Qualcomm Snapdragon ile güçlendirilmiş yeni, ince formlu dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. ThinkPad X1 Carbon Gen 13 ve Yoga Slim 7i, yenilikçi akıllı modlar ile donatılmış Aura Edition serisine sahip.