ABD'li Dr. Eric Berg denedi! 30 gün boyunca omega-3 alırsanız bakın ne oluyor...

56 yaşındaki Dr. Eric Berg, Sağlıklı Ketozis ve Aralıklı Oruç konusunda uzmanlaşmış bir kayropraktik uzmanıdır. Dr. Berg, 30 gün boyunca balıklarda bulunan Omega 3 yağ asidi takviyesi alarak vücutta meydana gelen değişimleri böyle gözlemledi. İşte Omega 3 yağ asidini 30 gün boyunca alırsanız ne olur...

Omega-3 yağ asitlerinin faydalarından ve bunları daha sık tüketmeye başlarsanız neler olacağından bahsedelim.
Omega-3 yağ asitleri vücut için gereklidir ancak vücudumuz bunları üretemez.

Yüksek kaliteli morina karaciğeri yağı veya balık yağı takviyesi tüketerek omega-3 yağ asitlerini alabilirsiniz. Morina balığı karaciğeri yağını tercih ediyorum çünkü içinde ilave A vitamini ve D vitamini var.

Ancak omega-3 yağ asitlerini yiyeceklerden almak en iyisidir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin besinler şunlardır:

• Sardalye
• Otla beslenen sığır eti
• Sakatat etleri
• Yumurtalar

EPA ve DHA önemli omega-3'lerdir. EPA esas olarak inflamasyonun azaltılmasına yardımcı olur. DHA öncelikle beyni desteklemeye yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri astım ve alerjisi olan insanlara bile yardımcı olabilir.

1 ay boyunca tüketilen Omega 3 yağ asidi takviyesinden sonra vücutta bu değişimler olmaktadır. Daha fazla omega-3 yağ asidi tüketmek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı semptomların giderilmesine yardımcı olabilir:

• Kuru gözler
• Dermatit
• Maküla dejenerasyonu
• Artrit

• Aritmiler
• Yüksek tansiyon
• Bacak ağrısı

• Uykusuzluk hastalığı
• Menstrüel krampları

Omega-3 yağ asitlerini tüketmenin daha fazla potansiyel faydası:
• Yağlı karaciğer hastalığında iyileşmeler
• Artan kalsiyum emilimi

• Belirli kanser türlerine yakalanma riskinde azalma
Bazı insanların balık yağı aldıktan sonra yaşadığı küçük sorunlardan biri de geğirmedir. Balık yağını geğirmeye neden olmaması gereken kapsül formunda alabilirsiniz. Eğer vegansanız veya balığa alerjiniz varsa yosun tüketmek iyi bir alternatiftir.

Omega-6 yağ asitlerinin omega-3 yağ asitleriyle rekabet ettiğini unutmamak önemlidir. Omega-3 yağ asitleri eksikliğinin en büyük nedenlerinden biri, omega-6 yağ asitlerinin aşırı tüketimidir.

Yağları kolayca emmekte sorun yaşıyorsanız, omega-3 yağ asitlerinin ve yağda çözünen vitaminlerin emilimini artırmak için saflaştırılmış safra tuzları almayı deneyebilirsiniz.

OMEGA-3 VE OMEGA-6 ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Vücudun hayatta kalabilmesi için yağa ihtiyacı vardır. Ancak tüm yağlar eşit derecede iyi değildir. Tekli doymamış ve doymuş yağlar vücut için önemlidir. Çoklu doymamış yağ asitleri söz konusu olduğunda, Omega-3'ün Omega-6'ya oranına dikkat edilmelidir.

Omega-3 yağ asitlerinin vücutta iyi çalışması için çok fazla Omega-6 yağ asidi tüketilmemelidir. Omega-6 yağ asitleri, ayçiçeği veya aspir yağında ve genellikle işlenmiş gıdalarda bulunur.

İşlenmiş gıdalar Omega-3 yağ asitlerinden ortalama 10 ila 20 kat daha fazla Omega-6 içermektedir.

Omega-6 seviyesi ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla serbest radikal oluşur ve bu da hastalıklara yol açabilir. Omega-3 ve Omega-6 dengeli tüketmek bu yüzden önemlidir.
