Son dakika Omega 3 haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Omega 3 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Omega 3 haber sayfamızda...
Uykudan uyanır uyanmaz içeceğiniz bir bardak chia tohumlu su, zayıflama yolculuğunuzda önemli bir adım olabilir. Chia tohumları, besin değeri yüksek ve vücut için faydalı olan omega-3 yağ asitleri, lifler ve proteinler açısından zengin bir kaynaktır. Peki, chialı su faydaları nelerdir? Chia neye iyi gelir? Chia tohumu nedir?
Omega-3 yağ asitleri, vücudun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için son derece önemli besin öğeleridir. Özellikle kalp sağlığını destekler, iltihaplanmayı azaltır ve beyin fonksiyonlarını iyileştirir. Kuyruk yağı, bu değerli yağ asitlerini bolca içeren bir besin kaynağıdır. Peki, kuyruk yağının faydaları nelerdir? Kuyruk yağı neye iyi gelir?
Sahurda açlık ve susuzlukla başa çıkmak isteyenler için ideal bir seçenek, gün boyu enerji seviyesini artırmak ve vücudu dengede tutmak için mükemmel bir yardımcı olabilir. Peki, bu besin ve faydaları nelerdir?
Sağlıklı yaşamın ve dengeli beslenmenin en önemli unsurlarından biri de vücudumuza alacağımız doğru besin değerleridir. Son yıllarda beslenme uzmanları, çiğ susamın sağlık üzerindeki mucizevi etkilerini sıkça vurgulamaktadır. Peki, çiğ susamın faydaları nelerdir? Çiğ susam neye iyi gelir?
Chia tohumu, cilt bakımında güçlü bir besleyici olarak öne çıkar. Zengin omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar içeren chia tohumları, cildi nemlendirir, yeniler ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Ciltteki iltihapları azaltarak sivilce ve cilt tahrişlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Peki, cilt bakım rutininde chia tohumu nasıl kullanılır?
Modern yaşam temposu, beslenme alışkanlıklarımızı ve vücudumuzun ihtiyaçlarını göz ardı etmemize neden olabiliyor. Özellikle kadınlar için hormonal dengeden bağışıklık sistemine, kemik sağlığından enerji seviyelerine kadar pek çok faktör sağlıklı yaşam sürdürebilmek adına doğru besin öğelerine ihtiyaç duyar. Bu noktada takviyeler önemli bir destek sağlayabilir. Ancak bilinçli bir kullanım, sağlık açısından kritik öneme sahip.
Son yıllarda sağlıklı yaşam trendleri arasında en çok dikkat çeken besinlerden biri de keten tohumu. Omega-3 yağ asitleri, lif ve protein bakımından zengin olan bu küçük tohum, sadece vücuda fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda doğal bir şifa kaynağı olarak pek çok sağlık probleminin önüne geçiyor. Peki, keten tohumu nasıl tüketilmeli?
Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesine tat veren, simitten, tavuk yemeklerine, tahinden böreklere, kurabiyeye kadar çok geniş yelpazedeki gıda ürünlerine lezzet katan susam ihracatı önemli gelir kaynağı olurken, özellikle Japonlar Muğla’nın sarı susamına büyük talep gösteriyor.
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Arnavutköy Belediyesi ve Orzaks İlaç iş birliğiyle, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek ve sürdürülebilir bir deniz ekosistemi oluşturmak için Karaburun Sahili'nde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplam 107 kilogram atık toplandığı açıklandı.
Uykudan uyanır uyanmaz içeceğiniz bir bardak chia tohumlu su, zayıflama yolculuğunuzda önemli bir adım olabilir. Chia tohumları, besin değeri yüksek ve vücut için faydalı olan omega-3 yağ asitleri, lifler ve proteinler açısından zengin bir kaynaktır. Peki, chialı su faydaları nelerdir? Chia neye iyi gelir? Chia tohumu nedir?
Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde yaşam tarzı değişikliklerinin önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, “Haftada en az iki kez balık tüketimi, düzenli egzersiz ve doğru yağ kullanımıyla kalp krizini büyük ölçüde engellemek mümkün. Sigarayı bırakmak, ideal kiloya ulaşmak, düzenli egzersiz yapmak ve trans yağlardan uzak durmak, kalp krizini büyük oranda önlemenin en temel adımları arasında yer alıyor” dedi.
Son 50 yılda hızlı gelişme gösteren su ürünleri sektörü, uluslararası ticarette giderek artan payı ile küresel ekonomide itici güç olarak kendini gösteriyor...
Son zamanlarda, sağlığına önem verenler için vazgeçilmez bir atıştırmalık haline gelen bir çekirdek, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan bu besin, uyku kalitesini iyileştirmekten kalp sağlığını korumaya kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor. İşte, sağlığınız için vazgeçilmez hale getirebileceğiniz bu mucizevi çekirdeğin 7 önemli faydası!
Chia tohumu, yüksek lif, protein ve omega-3 içeriğiyle sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Su ile birleştiğinde jelimsi bir kıvam alarak uzun süre tokluk hissi sağlayan bu mucizevi tohum, metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle de dikkat çekiyor. Peki, chia tohumu nasıl tüketilmeli? İşte chia tohumlu suyun faydaları ve hazırlanışı...
Son yıllarda sağlıklı yaşam ve zayıflama konularında popülerleşen chia tohumları, içerdiği yüksek lif, protein ve omega-3 yağ asitleri sayesinde vücudu dengeleyip, metabolizmayı hızlandırıyor. Özellikle kilo verme sürecinde destekleyici bir rol oynayan chia tohumlu su, metabolizma ateşini yakarak hızla yağ yakılmasına yardımcı oluyor. Peki, metabolizma nasıl hızlandırılır? Kilo verdiren içecek nedir?
İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Soy, iltihaplı romatizmal hastalıkları olan bireylerin oruç tutarken dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Kirpiklerime her zaman özen gösteriyorum çünkü sağlıklı ve uzun kirpikler, bakışlarımı gerçekten değiştiriyor. İlk olarak, kirpiklerimi her gün düzenli olarak temizliyorum. Makyajımı çıkarırken nazik hareketlerle temizleyicimi kullanıyorum, yoksa kirpiklerim dökülmeye başlıyor. Ayrıca, göz makyajını temizlemeden uyumamaya dikkat ediyorum.
Mevsim geçişlerinde değişkenlik gösteren hava sıcaklıkları birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Beslenmeninse bağışıklık üzerinde büyük etkileri bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Seda Uşarer, "Kıştan bahara geçiş döneminde çeşitli solunum yolları hastalıkları ve alerji sıkça görülmektedir. Bu yüzden oruç tutarken vücut direncini korumak gerekli" diyerek sahur ve iftarda bağışıklığı desteklemenin etkili yollarını paylaştı.
Bedeninize bakmak, içeriden dışarıya olduğunda daha anlamlıdır. Çünkü beslenme, yaşamın akışına, bedensel ve ruhsal sağlığımıza direkt etki ediyor. Peki cinsel sağlığımız? Sorularınızdan da anlıyorum ki etkilerinin farkındasınız. Yine önemli bir dosya açıyoruz. Yanıtlarınız burada.
Denizlerde artan kirlilik ve müsilaj tehdidinin, özellikle bebeklerin gelişimi üzerinde ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı, “Hamileler ve emziren anneler için en güvenli balıklar hamsi, sardalya ve istavrit. Bu küçük balıklarda ağır metal birikimi çok daha azdır ve sağlıklı omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Balık, omega-3 ve protein açısından çok değerli bir besin kaynağıdır ancak doğru tercih edilmediğinde toksik maddelerle dolu bir tehdide dönüşebilir" dedi.
Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar, Omega-3'ün faydasıyla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. Düzensiz egzersizle birleştiğinde ise bu etkisi artıyor. Diyetisyen Gülçin Işık, Omega-3'ün faydaları ve ortaya çıkan etkisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.
Kahvaltınızda küçük bir değişiklik yaparak beyninizi nasıl canlandırabileceğinizi biliyor musunuz? Yeni yapılan bir araştırma, sabahları belirli bir besini tüketmenin, zihinsel hızınızı artırabileceğini ve hafıza performansınızı güçlendirebileceğini ortaya koyuyor. Bu besin, içinde bulunan omega-3 yağ asitleri ve proteinler sayesinde, beyninizin daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor. Peki, bu besin nedir?
Kışın soğuk hava koşulları, vücudun daha fazla enerji harcamasına ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyulmasına neden olur. Kış besinleri, bu dönemde vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini sağlayarak sağlığı korur ve güçlendirir.
Çocukların beslenme alışkanlıklarının, zihinsel gelişimlerini doğrudan etkilediğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Köprülü Çelikkaya, "Günümüzde yoğun tempoya bağlı olarak çocukların beslenme düzenlerinde giderek daha fazla yer kaplayan paketli gıdalar, içerdikleri koruyucu maddeler, trans yağlar ve rafine şekerler nedeniyle beyin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor" dedi.