Antiseptik ve tıbbı etkileri olan ılık limonlu suyun sağlık açısından çeşitli faydaları bulunuyor. 1 ay boyunca aç karnına ılık içilen limonlu su, mucizeler yaratabiliyor. Limonlu su, enfeksiyon ve hastalıklara neden olan patojenik bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını önlemeye yardımcı olur. Böylece grip gibi enfeksiyon hastalıklarından korunabilirsiniz. Limonlu su, ürik asidi eritmeyi sağlar. Böylece düzenli tüketildiğinde romatizma gibi hastalıklarının önlenmesine ve tedavi edilmesine de destek olur. Limonlu su karaciğerdeki kalsiyum ve oksijen seviyelerini de dengeler. Karaciğere enerji vererek kuvvetlendirir. Limonlu su içmek, kanseri önlemede de faydalıdır. Araştırmalar, limonun tümör önleyici özellikleri ile kanser riskini azaltmada yardımcı olduğunu gösteriyor. Beslenme uzmanı Alpa Momaya, kilo vermek için sabah ve akşam olmak üzere 2 bardak ılık limonlu su tüketmenin zayıflama sürecinde oldukça etkili olduğunu söyledi. Momaya, ''Tadının daha iyi olması için biraz bal da ekleyebilirsiniz. Ayrıca kilo vermek istiyorsanız yağ yakmaya yönelik egzersiz yapmanız gerektiğini unutmayın'' dedi. Limonun suyla karıştırılmasından elde edilen limon suyu, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Taze sıkılmış bir limon suyu, günlük C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 21’ini sağlar. Demir emiliminde önemli rol oynayarak kansızlığa iyi gelir. Bunun yanında portakal, greyfurt gibi besinlerde yer alan flavonoid içerir. Bu da hastalıklarla savaşmayı kolaylaştırmaktadır. C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller.Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur. Turunçgiller ve limon içerisinde yer alan C vitamini ve flavonoidler, cilt sağlığı gelişimini destekler. Limonlu su tüketmek, cildin bütünlüğünü sağlamada etkili olan kolajen üretimini sağlayarak cilt yaşlanmasına neden olan zararlı etkenleri önler. Limon suyu içerisinde bulunan kalsiyum ve sitrit asit, böbrek taşı oluşumunu önleyerek vücuttaki hidrasyonun korunmasına yardımcı olur.Bunun yanında potansiyel taşların dışarı atılmasında da etkilidir. Ancak her besin gibi limonun da fazlası zararlı olabilir. Mide hastalığı olanlara tüketilmesi tavsiye edilmez. Reflü ve ülser gibi rahatsızlıkları olanlara limon tüketmek tavsiye edilmez. Yapısı asitli olduğu için fazla tüketilirse diş ve diş etine zarar verebilir. Alerjen bir bünyeye sahipseniz tüketemeden önce dikkatli olmalısınız.Böbrek ve safra kesesi problemi olanlar için tüketilmesi tavsiye edilmez. Sıtma hastalığı tedavisi görenlerin tüketmemesi gerekir. Çünkü klorokin seviyesini düşürür.