Amerikan Beslenme ve Diyetetik Akademisi, kadınların günde 25 gram (g) günlük lif yemesini ve erkeklerin 38 gram yemesini öneriyor. Yeterince lif almıyorsanız, yağ ve şeker oranı yüksek yiyecekleri fasulye, baklagiller, meyve ve sebzeler, fındık ve kahverengi pirinç gibi tam tahıllar gibi lif açısından zengin gıdalar tüketebilirsiniz.
Finkel, "Rengarenk meyve ve sebzelerden tüketmek, az miktarda kaloride çok fazla besin yoğunluğu sağlar" diyor.
Yüksek lifli gıdalar şunları içerir:
Elma
Enginar
Kuru fasulye
Arpa
Siyah fasulye
Brokoli
Yeşil fasulyeler
Yeşil bezelye
Mercimek
Lima fasulyesi
Armut
Ahududu
Şalgam
Tam buğday içeren makarnalar
Finkel, "Sindirimi düşünürken, iltihaplanmaya neden olan gıdalardan kaçınmaya da dikkat edin" diyor. Genel sağlığa ve ayrıca sindirime faydalı olan bir anti-inflamatuar diyetinin bağırsak ve vücut sağlığına iyi geleceğini belirtiyor.