BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİREN BESİNLER
Dyt. Nasuhbeyoğlu, bağışıklığı güçlendiren besinleri ise şöyle açıkladı:
“Turunçgiller, kırmızı ve yeşil biber (C vitamininden zengin besinler). Havuç, ıspanak, brokoli, kırmızı dolmalık biber (A vitamininden zengin besinler). Yeşil yapraklı sebzeler (demir bakımından zengin besinler). Yumurta, yaban mersini (Güçlü bir antioksidandır). Bitter çikolata (Güçlü bir antioksidandır, ancak şekersiz olanı ve az miktarda tüketilmelidir). Sarımsak, zencefil, zerdeçal (özellikle karabiber ve zeytinyağı ile birlikte faydalıdır). Badem, çekirdek, ceviz ve fındık gibi besin değeri yüksek kuruyemişler. Deniz ürünleri (Omega 3 değeri yüksek besinler). Bakliyatlar (bitkisel proteinler). Yoğurt gibi probiyotik içeren besinler.”