Bayram sabahı, mide hazımsızlığı açısından önemli bir sabah olduğuna dikkat çeken Akpolat, "Çünkü hali hazırda Ramazan ayı sonrası midemiz daha küçük. Mideye aşırı yüklenmek sindirim sistemi problemlerine neden olabilir. O yüzden önceliğimiz minimal porsiyonlarda güne başlamak olmalıdır. Tersini yaparsak eğer, günlük iştah düzenimizi bozmuş olacağımız için kişilerde aşırı tüketim sonucu kilo artışı gözlemlenebilir. Kahvaltıda ağır yemekler yerine daha hafif ürünler tüketilmelidir. Özellikle Ramazan sonra küçük midemiz için daha alternatif olur. Aynı zamanda da sindirim sistemini bozmamış oluruz. Klasik bir kahvaltıdan kastım, protein değeri yüksek olan yumurta, peynir, zeytin, tam buğday ve çavdar ekmeği gayet uygun bir tercih olur” şeklinde konuştu.