Kış aylarının gelmesiyle grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklar da artmaya başladı. Hastalıklar karşısında dirençli olmak isteyen vatandaşlar, doğal ve geleneksel ürünlerle kendilerini korumaya çalışıyor. Kış aylarında geleneksel olarak tüketilen ürünlerin başında gelen boza ise içeriğindeki demir, fosfor, niyasin, sodyum, A, B1, B2 ve E vitaminleri ile şifa deposu niteliği taşıyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Yüksek, fermente bir ürün olan bozanın florasında pek çok laktik asit bakterisi bulunduğunu ve bu mayaların ve laktik asit bakterilerin probiyotik etki gösterdiğini belirtiyor.
Probiyotikler bağırsaklarda bulunan canlı bakteriler. Bozada da bulunan bu faydalı bakteriler sayesinde bağışıklık sistemi güçleniyor, vücudun direnci artıyor. Hem kronik hem de mevsimsel hastalıklara karşı güçlü bir korunma kalkanı sağlanıyor.