DOĞADA BULUNAN EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN
Üretimi oldukça yüksek olan ve sağlığı olumlu yönde etkileyerek diyabet, kardiyovasküler hastalıklar (KVH), hipertansiyon, obezite ve yağlı karaciğer hastalığı gibi hastalıkların risklerini ve semptomlarını azalttığı düşünülen kiraz, kızılcık ve vişne gibi kiraz grubu meyveler Türkiye’de birçok alanda kullanılıyor.
Özellikle kırmızı meyvelerin, diğer meyvelere göre nispeten daha düşük kalorili olduğunu belirten Bayram, “Yapılan çalışmalar, kronik hastalıklar ile meyve ve sebze tüketimi arasında ters bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı. Bu yüzden dengeli meyve ve sebze tüketimi, KVH, inme, diyabet, metabolik sendrom, karaciğer hastalığı ve bazı kanserlerden kaynaklanan ölüm ve hastalık risklerini azaltıyor” dedi.
Doğada bulunan en güçlü antioksidanlardan olan kiraz, kızılcık ve vişne hem yüksek miktarda C vitaminine sahip hem de potasyum gibi bazı önemli mineralleri bünyelerinde bulunduruyor. Bu nedenle tüketimi oldukça önemseniyor.