YemekBu tarif hem gözünüze hem midenize hitap edecek! Çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzet: Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Hangi püf noktalara dikkat edilmeli?
Bu tarif hem gözünüze hem midenize hitap edecek! Çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzet: Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Hangi püf noktalara dikkat edilmeli?
Tatlı yapmanın en zorlu süreçlerinden biri ne yapacağına karar vermek oluyor. Hem hafif hem lezzetli hem de görünümüyle dikkat çeken bir tatlıyı seçmek, zaman alıcı olabiliyor. Sizler için hazırladığımız bu tarif, sizi bu dertten kurtarıyor. Hamurunun çıtırlığı, kremasının lezzetiyle ikram ettiğiniz kişiler tabak tabak yemek isteyecek. Peki, bu tatlı hangisi? İçerisinde hangi malzemeler yer alıyor?
06 Haziran 2024 , Perşembe 13:44
Kremalı milföy tatlısı, sahip olduğu dokusu ve görünümüyle öne çıkıyor. Birbirinden lezzetli meyvelerle yapacağınız sunum ise etkisini kat be kat artırıyor. Bu tatlıyı hazırlamak, oldukça pratik adımlardan oluşuyor. Önemli olan püf noktalara dikkat etmek. Şeflerin özellikle işaret ettiği detayları dikkate alarak tadı asla unutulmayacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte tüm detaylar…
Haberin Devamı
LEZZETİ DAMAĞINIZDA YER EDİNECEK TARİF
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya özütü veya vanilya şekeri
- Yarım limonun suyu
- Yarım su bardağı krema
- İsteğe bağlı olarak meyve veya çikolata sosu (servis için)
YAPILIŞI:
- Milföy hamurlarını, paket üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hamurları üzerlerindeki şekil bozulmadan dikkatlice açın.
- Fırını 200 dereceye (veya paket üzerinde belirtilen sıcaklığa) ısıtın. Milföy hamurlarını fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin. Pişirme süresi, 15-20 dakika arasında değişiyor. Ancak fırının özelliklerine göre değişim gösterebiliyor.
- Milföy hamurları fırında pişerken kreması için bir tencerede süt, un, toz şeker ve vanilya özütünü veya vanilya şekerini karıştırın. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
- Kremayı ekleyin ve ocaktan alın. Kremalı karışımı ocaktan alırken dikkatli olun. Çünkü koyulaşabilir ve altına tutabilir.
- Milföy hamurları fırından çıktığı zaman ortalarını hafifçe bastırarak çukur oluşturun. Hazırladığınız kremalı karışımı bu çukurlara doldurun.
- İsteğe bağlı olarak üzerlerine meyve dilimleri veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.
- Servis yapmadan önce soğumasını bekleyin ve afiyetle tüketin!
İPUÇLARI
- Milföy hamuru fırında çok hızlı pişebilir. Bu yüzden sürekli gözlem altında tutun ve yanmasını önlemek için gerektiğinde fırın sıcaklığını ayarlayın.
- Kremalı karışımı pişirirken sürekli karıştırın ve altını kapatmadan önce kıvamının iyi olduğundan emin olun. Aksi takdirde topaklanabilir veya dibi tutabilir.
- Kremalı milföyleri servis yapmadan önce tamamen soğumasını bekleyin. Böylece kreması sertleşir ve daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Tony Todd öldü mü? Tony Todd kim, kaç yaşındaydı, neden öldü? Tony Todd ne zaman öldü, ölüm sebebi belli oldu mu?
- Pınar Deniz'den itiraf! 'Oğlum inşallah üzülmez'
- Wanda Nara ortalığı karıştırdı, ardından soluğu tatilde aldı! Şezlongundan paylaştı
- Mert Demir ve Serenay Sarıkaya'dan sarmaş dolaş poz! Kasımda aşk başkadır
- ‘Uzak Şehir’e Sezen Aksu imzası! Dinleyenleri ağlatacak...