Pişmiş makarna
Makarnaları bolca haşladınız bir başka akşam için hazır olsun diye dondurucuya koyduysanız hemen bu makarnadan kurtulun. Pişmiş makarna dondurulduktan sonra tam bir zehir deposu haline geliyor.
Yumuşak peynirler
Krem peynirler, süzme peynirler gibi yumuşak dokulu peynirleri derin dondurucuda saklamamaya özen gösterin. Çünkü bu tür peynirler çözüldüklerinde suyunu bırakan korkunç bir duruma gelebilirler. Bunun yerine çedar gibi daha sert peynirleri derin dondurucuda saklamanızı öneririz.
Süt eridiğinde yapısı değişir
Çok fazla sütünüz mevcutsa, elinizdeki bu fazlalığı dondurmak mantıklı bir çözüm gibi gözükür. Fakat bu süt, eritildiğinde çoğunlukla topaklanan bozulmuş bir yapıya dönüşürler. Sağlık için zararı bulunmasa da görüntü olarak topaklanmış sütü kullanmak çok da iyi bir fikir olmayabilir.