KURU BAMYA ÇORBASI TARİFİ
Bamya çorbası malzemeler:
- 100 gram kuşbaşı koyun eti
- 25 gram kuru bamya
- 1,5 kaşık tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
KURU BAMYA ÇORBASI YAPILIŞI:
- Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.
- Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.
- 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.
- Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.
- Bir başka tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağıyla kavurun.
- Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.
- Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.
- Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.
- Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.