VEZİR PARMAĞI TATLISI TARİFİ
Vezir parmağı tatlısı malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- Aldığı kadar un
Bulamak için:
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
VEZİR PARMAĞA YAPILIŞI
- Önce şerbetini hazırlamakla başlayın.
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.
- Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.
- Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.
- Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.
- Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.
- İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.
- Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz.