MİSKET KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
Misket köfteli bezelye yemeği malzemeler
- 600 gr taze bezelye (Veya 1 kutu konserve bezelye)
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Köfte için:
- 200 g dana kıyma
- 1 adet soğan (çok küçük doğranacak)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, pul biber (arzu edilen diğer baharatlar)
MİSKET KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞI
- Köfte için tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğurulur.
- Misket büyüklüğünde yuvarlak şekil verilir.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağ da kavrulur.
- Üzerine salça ve kırmızı toz biber eklenir.
- Daha sonra kabukları soyulup iri küpler halinde doğranmış patatesler eklenir.
- 3-4 dk. kavrulduktan sonra tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca köfteler ve bezelyeler ilave edilir.
- Şeker de eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra en az 20 dk. dinlendirilir.