'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28Ağustos 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, biber dolması ve erik hoşafı tarifleri...

YAYLA ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
Bir kase pirinç pilavı
Bir kase yoğurt
Bir çorba kaşığı un
Bir çorba kaşığı nane
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
NASIL YAPILIR?
Yoğurt ve un tencereye alınıp iyice çırpılır. Yavaşça iki litre kadar su eklenir, karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan çorbaya pilav eklenerek bir taşım daha kaynatılır. Ayrı bir tavada kızarttığımız yağ ve nane çorbaya eklenip altı kapatılır. Pilavımız zaten pişmiş olduğu için uzun süre pişirmeye gerek yoktur. Ben mısırlı pilavla yaptım bu kez ama nohutlu sade ve şehriyeli pilavla da çok lezzetli oluyor.

BİBER DOLMASI
MALZEMELER
Yarım kg dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
2-3 adet domates
Karabiber
Tuz
Nane
Sıvı yağ-Zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.
İçini yemek harcında kullanabiliriz.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.
Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.

ERİK HOŞAFI
MALZEMELER
1,5litre su
8 yemek kaşığı şeker
1 kilogram kırmızı erik
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
NASIL YAPILIR?
Erikleri yıkayın. Ortadan ikiye ayırın.
Çekirdekli veya çekirdeklerini çıkartarak derin bir tencereye alın.
Üzerine su ekleyin ve pişirmeye başlayın.
Kaynayıp, erikler yumuşamaya başlayınca şekeri ilave edin.
Bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Soğuduktan sonra bir kasenin içerisine aktarın. İçerisine karanfil ve tarçını ekleyip, dolapta bekletin. Afiyet olsun