Son dakika çorba haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çorba gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çorba haber sayfamızda...
Antalya Havalimanı yeni terminal binaları bugün açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK canlı yayınında 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.
Denize kıyısı olan şehirlerde yaşayan insanlarda nem oranının yüksek olması nedeniyle, bahar yorgunluğu belirtilerinin daha fazla görüldüğünü belirten Op. Dr. Sanem Çimen İrgil, "Bu şehirlerde yaşayan insanlarda bahar yorgunluğu belirtileri gösteren insan sayısı çok daha fazladır. Bu durumdan en çok anne adayları etkilenir" dedi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen 4. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivaline bu yıl çok çeşitli temaları ve üslupları içeren filmler katıldı. Toplumsal meselelerden bireysel hikâyelere, deneysel anlatılardan belgesel formlara kadar oldukça geniş bir yelpazede filmlerle şekillenen katılım sonrası titiz bir jüri değerlendirmesi ile finale kalan filmler belirlendi. 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, sinema tutkunları birbirinden farklı kategorilerde yarışacak en iyi kısa filmleri izleme fırsatı bulacak.
Haşlanmış tavuk suyu, yalnızca lezzetli bir çorba yapmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Eklem ağrılarını hafifletmekten kemikleri güçlendirmeye kadar birçok yararı vardır.
Günümüzün yoğun temposunda hızlı ve pratik bir çözüm olarak görülen hazır çorbalar, sağlıklı bir beslenme düzeni için düşündüğünüz kadar masum olmayabilir. İşte çorbanın sağlığa etkileri ve hazır çorba tüketiminin neden sınırlandırılması gerektiği:
Vücudu canlandıran ve sağlığınıza katkı sağlayan çorba sonunda belli oldu! Hem besleyici hem de sindirimi destekleyen bu çorba, içerdiği doğal bileşenlerle bağışıklığınızı güçlendirir. Soğuk havaların vazgeçilmezi olmasının yanı sıra gün boyu enerjik ve sağlıklı kalmanızı sağlar. Peki, bu çorba hangisi? Sağlığa faydaları nelerdir? Neden bu kadar önemli?
Diyetisyen Sıla Yeşilyaprak, ramazan ayı sonrasında gündelik beslenme düzenine aniden dönmenin, bazı sağlık sorunlarına sebep olabileceğine dikkat çekerek, "Normalde kişi 2 öğün yerken birden 3 öğüne geçerse ve beslenme saatleri de değiştiği için; hazımsızlık, yorgun hissetme, kabızlık, yüksek tansiyon ve şeker yükselmelerinden kaynaklı damar yapılarında probleme yol açabilir. Mutlaka bunlara dikkat etmeleri gerekir. Bunu engellemenin en kolay yolu, kişilerin yavaş yemek yemesi" dedi.
Sağlıklı yaşam ve zayıflama yöntemleri arayışında birçok insan, aç kalmadan ve lezzetli bir şekilde kilo vermek istiyor. İşte bu noktada, geleneksel mutfaklarımızın unutulmaz lezzetlerinden biri olan ayran aşı çorbası devreye giriyor. Peki, nasıl hızlı kilo verilir? Hangi besinler yağ yakar? Ayran aşı çorbasının faydaları nelerdir?
Akciğer kanserinde beslenmenin öneminin altını çizen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Öz, "Akciğer kanseri tedavisinde beslenme, hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek, tedaviye bağlı yan etkileri hafifletmek ve genel yaşam kalitesini artırmak açısından kritik bir rol oynar. Akciğer kanseri hastalarının dengeli bir diyetle yeterli besin alması, tedavi sürecini daha iyi tolere etmelerine yardımcı olabilir" dedi.
Samsun'da bir vatandaş, lokantada içtiği çorbanın parasını ödememek için göğsünden kopardığı kılları tabağa koydu. Güvenlik kamerasına yakalanan adam, içtiği çorbanın parasını ödemek zorunda kaldı.
Ramazan ayında sağlıklı beslenme, oruç tutarken vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almak ve enerji seviyesini dengede tutmak için oldukça önemlidir. İşte Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye yönelik bazı ipuçları:
Yıllar içinde geleneksel tariflerin modern tıbbın ötesinde sunduğu faydalar yeniden keşfedilmeye başlandı. Özellikle büyüklerimizin, sağlıklı yaşam konusunda en değerli bilgiye sahip olduğuna inanılır. Babaanne tarifleri, doğallıkları ve uzun yıllar boyunca nesilden nesile aktarılmalarıyla, bizlere paha biçilmez sağlık sırları sunuyor.
Peki, bu ayı nasıl değerlendirmeli, beslenmede ruhsal ve bedensel doyumu sağlamak adına yapmanız gereken bazı ipuçları var hadi gelin biraz Ramazan orucundan ve beslenmedeki ipuçlarından bahsedelim
Kış aylarında sağlığımızı korumak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek daha da önemli hale geliyor. Soğuk havaların etkisiyle vücudumuzun direnci azalırken, doğru besinlerle desteklemek şart. İşte tam bu noktada, bazı basit ama etkili malzemeler devreye giriyor. Bir diş sarımsak ve bir dal kekik gibi doğal içerikler, tek başlarına bile güçlü şifa kaynaklarıdır. Ancak bu besinleri özellikle o şifalı çorba içerisine atınca faydaları kat be kat artıyor! İşte sofralarınızın yeni favorisi olacak o şifalı lezzet...
Eski bir sözdür yazının başlığı. Kabaca; sabrın, sadakatin, itikatın sonucunda hedefe ulaşıldığını anlatır. Buradaki tekke Fatih Tekke değil tabii ki, Trabzonspor’dur. Buradaki çorba da başarı.
Ramazan, sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin sofra başında birleştiği bir zaman dilimidir. Dünya’daki farklı coğrafi konumda Müslüman olan hemen her toplum,
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Harmancı, “Ramazan ayında değişen beslenme düzeni, birçok kişide mide ve bağırsak rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor. Özellikle uzun süren açlık sonrası hızlı yemek yeme, yağlı ve ağır iftar sofraları ve yetersiz sıvı tüketimi, reflüden hazımsızlığa, mide yanmasından kabızlığa kadar pek çok sindirim problemiyle karşılaşılmasına neden olabiliyor. Ramazanda sık görülen gastrointestinal sorunlara karşı dikkat edilmeli. Bu dönemde yapılan beslenme hataları, mide sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir” dedi.
Sağlıklı yaşam ve zayıflama yöntemleri arayışında birçok insan, aç kalmadan ve lezzetli bir şekilde kilo vermek istiyor. İşte bu noktada, geleneksel mutfaklarımızın unutulmaz lezzetlerinden biri olan ayran aşı çorbası devreye giriyor. Peki, nasıl hızlı kilo verilir? Hangi besinler yağ yakar? Ayran aşı çorbasının faydaları nelerdir?
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Klasik Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mercimek çorbası, hem besleyici hem de pratik bir tariftir. Ancak herkesin yaptığı mercimek çorbası aynı lezzette olmaz. Kıvamı tam tutan, pürüzsüz ve lezzet dolu bir mercimek çorbası yapmanın bazı püf noktaları vardır. İşte o detaylar!
Ramazan ayında bazı besinlerin, özellikle uzun açlık süresinin ardından mideyi zorlayabileceğini ve mide sorunlarına yol açabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çifcibaşı Örmeci, ‘Baharatlar, mide asidini artırabilir ve mide yanması gibi sorunlara yol açabilir. Portakal, domates gibi asidik gıdalar, özellikle mide asidini artırarak reflü gibi sorunlara yol açabilir. Şekerli tatlılar kan şekerini hızlıca yükseltip ardından düşmesine sebep olur, bu da halsizlik ve yorgunluk yaratabilir’ dedi.