HAVUÇLU TARÇINLI KEK TARİFİ
Havuçlu tarçını kek malzemeler
- 2,5 su bardağı havuç rendesi
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı süt
- ¾ çay bardağı zeytin yağ
- 1,5 su bardağı dut şekeri (dut kurusunu rondo dan çekebilirsiniz.) veya
- 8-10 adet sıcak suda beklemiş hurmayı püre haline getirip kullanabilirsiniz.
HAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞI
- Havuçları soyduktan sonra iyice yıkayın ve kurutun. Ardından rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.
- Bir kap içinde dut şekeri ile yumurtayı, yumurta köpük olana kadar çırpın.
- Ardından karışımına süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
- Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip mikser ile karıştırın.
- Ardından havuç, ceviz, tarçını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Alttan üste hafif şekilde karıştırmanız yeterli.
- Kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kaba alın.
- 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika süre ile pişirin. Afiyet olsun!