En Çok C Vitamini Hangi Gıdalarda Var?
En çok C vitamini bulunduran gıdalar içerisinde başta portakal gelir. Özellikle çocuklardan başlamak üzere yetişkinlerde mutlaka düzenli olarak portakal tüketmeli. Aynı zamanda greyfurt, kivi ve ananas ile mandalina gibi meyveler de yüksek oranda vitamin barındırır. Brokoli ve lahana gibi farklı sebze çeşitleri içerisinde yine tatmin edici miktarda C vitamini bulunur.
Tabii kırmızı ve yeşilbiber çeşitleri ile birlikte domates içerisinde de yine C vitamini olduğunu söylemek mümkün. Önemli C vitamini kaynakları arasında yer alan bu besinler, güne yayılmak suretiyle düzenli şekilde ve dengeli oranda tüketilebilir.
C Vitamini Faydaları Nelerdir?
Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında C vitamini en önemli vitamin türleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda yaraların hızlı şekilde iyileşmesine vermiş olduğu katkı ile önemli yer tutar. Kıkırdak ve cilt ile beraber dişleri onarma noktasında çok güçlü bir yapıya sahiptir. Özellikle de hastalıkları önleme ve geciktirme konusunda büyük öneme sahip olduğu için C vitamini içeren besin kaynakları tüketilir.
C Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Hareket kısıtlı, halsizlik, yorgunluk, kol ve bacaklarda ağrı ile beraber kanama gibi durumlar C vitamini eksikliğinden ötürü ortaya çıkabilir. Özellikle grip ve benzeri gibi birçok hastalığa kolay şekilde yakalanmak ve bunu uzun süre yaşamak C vitamini eksikliği üzerinden ön plana çıkar. Diş eti hastalıkları ve diş kaybı, cilt hastalıkları gibi farklı sorunlar yine C vitamini eksikliği ile beraber öne çıkmaktadır.