Bağışıklığı güçlendirmenin 7 yolu
1-C vitamini: Önemli antioksidanlardan biri C vitaminidir. C vitamini vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar, savunma sistemini güçlendirir. Portakal, limon, mandalina, maydanoz, tere, roka, ıspanak, gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini çok kolay kayba uğrayabileceği için meyveler soyulduğu gibi tüketilmeli, Çiğ yenebilecek sebzeler pişirilmeden tüketilmelidir.
2-A vitamini: Vücutta savunma sisteminde görev alır, lenfosit yapımı ve antikor oluşumunu artırır böylece enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandır.
3-E Vitamini: Antioksidan özelliği olan vitaminlerden biridir. En zengin kaynakları; fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir.
4-Çinko: Vücut direncini arttırmaktadır. En iyi kaynakları; kırmızı et ve kabuklu deniz ürünleri ile karaciğer gibi hayvansal kaynaklı besinlerdir. Orta düzey kaynakları; fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler, süt, peynir ve kuru baklagiller gibi bitkisel kaynaklardır.