Böğürtlen ve ahududu
Böğürtlen ve ahududu da canlı renklerinden sorumlu olan güçlü antioksidanlar, antosiyaninlere sahiptir. Bu fitokimyasallar vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirir ve kalp ve damar hastalıklarını önleyebilir. Ek olarak, bu meyveler damarlardaki plak birikimini azaltabilen ellagik asit bakımından zengindir.
Kiraz
Antosiyanin içeriği (350 ila 400 mg/100 gr) sayesinde kiraz en güçlü antioksidan meyvelerden biridir. Antosiyaninler, pigment görevi gören ve kirazlara kırmızı rengini veren fenolik bileşiklerdir. Ayrıca serbest radikalleri, vücudun hücrelerine zarar veren ve aterosklerozdan sorumlu olabilecek bileşikleri, yani damar duvarında kan dolaşımını engelleyen plak varlığını yok etme yeteneğine de sahiptirler.