DARI NASIL TÜKETİLİR?
Darı denemek istiyorsanız, pişirmeden önce tohumları iyice yıkayın. Yıkanmış darıyı üç katı kadar suyla bir tencereye alın ve üzeri kapalı olarak 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve meyve ile kahvaltı için mükemmel bir enerji kaynağıdır.
Ana yemeğin yanında garnitür olarak yiyebilir, pilav yerine onunla yiyebilir veya herhangi bir yemeği zenginleştirebilirsiniz. Tatlı olarak denemek isterseniz kakao, vanilya veya damla çikolata ile tatlandırabilirsiniz.
Darı en çok yulaf ezmesi olarak tüketiliyor. Bunun için darı tanelerini öğütüp un haline getirerek veya önceden işlenmiş yulaf ezmesi satın alarak yapabilirsiniz. Yulaf ezmesini süt, su veya bitki bazlı sütlerle karıştırarak pişirebilirsiniz. Ardından isteğe bağlı olarak meyve, kuruyemiş veya tarçın gibi eklemeler yapabilirsiniz.
Darıyı un haline getirerek farklı tariflerde kullanabilirsiniz. Darı unu, ekmek, kek veya kurabiye gibi hamur işlerinde buğday ununun bir kısmının yerine kullanılıyor. Ayrıca, darı ununu pankek, waffle veya krep gibi kahvaltı yiyeceklerine ekleyebilirsiniz.
Darı, salatalara ekstra bir besleyici öğe olarak ekleniyor. Pişirilmiş veya haşlanmış darıyı yeşilliklerle, sebzelerle ve protein kaynaklarıyla birleştirerek sağlıklı bir salata yapabilirsiniz. Zeytinyağı ve limon suyu gibi hafif bir sosla tatlandırabilirsiniz.