Son dakika fosfor haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fosfor gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fosfor haber sayfamızda...
Tropikal iklimlerde yetişen, görünüşüyle dikkat çeken ve son yıllarda popülerliği artan bir meyve, sağlığımıza olan faydalarıyla öne çıkıyor. Bu meyve, içeriğindeki yüksek vitamin, mineral ve antioksidanlarla vücudumuza birçok yarar sağlıyor. İşte mucizevi özellikleriyle vücudu destekleyen bu meyvenin sağlık üzerindeki etkileri!
Yüzyıllardır insanlık tarafından bilinen ve farklı coğrafyalarda kullanılan darı, son yıllarda "süper gıda" olarak öne çıkmaya başladı. Her biri vücuda farklı faydalar sağlayan pek çok besin kaynağı olmasına rağmen, darının içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde sağlık üzerinde derin etkiler bıraktığı kesin. Fosfor, magnezyum, bakır ve protein gibi zengin bileşenleriyle öne çıkan darı, sadece besleyici değil, aynı zamanda şifa kaynağıdır. İşte darının faydaları ve sağlığımıza olan etkileri…
Küçük ama güçlü bir doğal besin kaynağı, mutfaklarda tatlandırıcı olarak kullanılmasının yanı sıra sağlık açısından da sayısız fayda sunmaktadır. Sindirim sistemini düzenlemekten cilt sağlığını iyileştirmeye kadar pek çok alanda vücuda destek sağlayan bu doğal tohum, içerdiği besin öğeleriyle kemikleri güçlendirir, kalp sağlığını korur ve genel vücut fonksiyonlarını iyileştirir. Peki, bu besin nedir, faydaları nelerdir?
Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal ilaçlar, yerini kimyasal ilaçlara bıraktı. Ancak doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümünü bulmak hala mümkün. Süper gıda olarak bilinen bir tahıl ürünü ise her derde deva oluyor. İçerdiği fosfor, bakır, protein kaynağının yanında tam bir magnezyum deposu... Kan şekeri ve koleterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor. Bu şifa kaynağı nedir? diyorsanız cevabı ayrıntılarıyla haberimizde...
Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal ilaçlar, yerini kimyasal ilaçlara bıraktı. Ancak doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümünü bulmak hala mümkün. Süper gıda olarak bilinen bir tahıl ürünü ise her derde deva oluyor. İçerdiği fosfor, bakır, protein kaynağının yanında tam bir magnezyum deposu... Kan şekeri ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor. Bu şifa kaynağı nedir? diyorsanız cevabı ayrıntılarıyla haberimizde
Son 50 yılda hızlı gelişme gösteren su ürünleri sektörü, uluslararası ticarette giderek artan payı ile küresel ekonomide itici güç olarak kendini gösteriyor...
Kuruyemişler, vücudumuz için son derece faydalı olan besinlerdir. İçerdikleri sağlıklı yağlar, proteinler, lif, vitaminler ve mineraller sayesinde pek çok sağlık yararı sunarlar. İşte kuruyemişlerin vücudumuz için önemini anlatan bazı başlıca noktalar:
Yoğurt, içerdiği probiyotikler ve diğer besin öğeleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirim sağlığını iyileştiren ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratan bir süper gıda olarak kabul edilir. Son yapılan bir araştırma, düzenli yoğurt tüketiminin, bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. Peki, kanser riskini azaltmak için ne kadar tüketmeliyiz?
Yüzyıllardır insanlık tarafından bilinen ve farklı coğrafyalarda kullanılan darı, son yıllarda "süper gıda" olarak öne çıkmaya başladı. Her biri vücuda farklı faydalar sağlayan pek çok besin kaynağı olmasına rağmen, darının içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde sağlık üzerinde derin etkiler bıraktığı kesin. Fosfor, magnezyum, bakır ve protein gibi zengin bileşenleriyle öne çıkan darı, sadece besleyici değil, aynı zamanda şifa kaynağıdır. İşte darının faydaları ve sağlığımıza olan etkileri…
Kemik sağlığında beslenmenin önemine değinen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Vezirhüyük, “Kemik sağlığında birçok besin ögesinin destekleyici rolü bulunur. Bunlar arasında kalsiyum, D vitamini, protein, magnezyum, fosfor ve potasyum öne çıkar. Fazla tuz içeren gıdalar, alkol, düşük besin değeri olan işlenmiş gıdalar, yüksek oksalat içeren gıdalar, asitli içecekler (gazlı içecekler), yağ oranı yüksek gıdalar, aşırı D vitamini veya takviyelerini gelişigüzel kullanmak ve aşırı kafein tüketimi ise kemik sağlığını olumsuz etkileyebilir” dedi.
Kahvaltılarınızı hem lezzetli hem de sağlıklı hale getirecek bir besin var: Yüksek protein içeriğiyle kas yapımına destek olan, B12 vitaminiyle enerjinizi artıran ve aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olan bu mucizevi gıda, sabahları sadece midenizi değil, tüm vücudunuzu besliyor. İşte yorgunluğu unuttururken, psikolojik sağlığınızı da destekleyen o şifalı gıda!
Kuru incir bilindiği üzere yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermektedir. Bunun sayesinde daha güçlü kemik ve dişlere sahip oluruz. İçeriğindeki protein, mineral ve vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesi sağlanır. Zeytinyağında bekletilen inciri kür halinde tükettiğiniz zaman nelere iyi geldiğini öğrendiğinizde hemen harekete geçeceksiniz.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde denizi kaplayan ve balıkçıların kabusu olan tehlike yeniden gündemde. Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan kâbus yeniden hortladı.
Susam, yüzyıllardır geleneksel mutfaklarda kullanılan ve sağlık için sayısız faydası bulunan bir besin kaynağıdır. En çok tahin olarak tüketilen susam, içerdiği zengin besin değerleriyle vücudumuza adeta bir şifa sunar. Özellikle kemik sağlığını destekleyen kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller bakımından son derece zengin olan susam, pek çok hastalığın önlenmesinde önemli rol oynar. Peki, susamın faydaları nelerdir? Susam neye iyi gelir?
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Akif Saygın, göz sağlığına iyi gelen besinler konusunda açıklamalarda bulundu. A vitamininin, gözlerin sağlıklı kalması için önemli olduğunu dile getiren Op. Dr. Saygın, “Vitamin A, gözün retina veya görme sinirlerinde bulunan hücrelerin sağlıklı olmasını sağlar. En fazla tavuk, yumurta, süt, karaciğer, balık ve taze sebzelerde bulunur. Lutein ve zeaksantin, gözlerin sağlıklı kalması için önemlidir. Bu iki antioksidan, gözün retina veya görme sinirlerinde bulunan hücrelerin sağlıklı olmasını sağlar. Lutein ve zeaksantin, yeşil yapraklı sebzeler, mavi ve yeşil meyveler, yumurta ve tavuk gibi besinlerde bulunur” diye konuştu.
Uzm. Dr. Arzu Jalilova, çocukluk döneminde kemik sağlığına yapılacak yatırımın hem büyüme sürecinde hem de ileri yaşlarda pek çok sağlık sorununun önüne geçebileceğini söyledi. Güçlü kemiklere sahip olmanın yalnızca genetik bir miras olmadığını belirten Uzm. Dr. Jalilova, ebeveynlerden bu süreçte aktif rol almalarını istedi; “Çocuklarınızın yeterli kalsiyum almasını sağlayın, D vitamini ile kemiklerini güçlendirin. Çocuklarınızın dengeli ve çeşitli beslenmesi kadar işlenmiş gıdalar ve aşırı tuzlu yiyeceklerden kaçınmaları da çok önemli” dedi, 6 altın öneride bulundu.
Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal ilaçlar, yerini kimyasal ilaçlara bıraktı. Ancak doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümünü bulmak hala mümkün. Süper gıda olarak bilinen bir tahıl ürünü ise her derde deva oluyor. İçerdiği fosfor, bakır, protein kaynağının yanında tam bir magnezyum deposu... Kan şekeri ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor. Bu şifa kaynağı nedir? diyorsanız cevabı ayrıntılarıyla haberimizde
Kendine has dokusu ve lezzetiyle hem sağlıklı bir yaşamı destekleyen hem de düşük kalorili yapısıyla dikkat çeken bu yiyecek, mutfakta farklı tarifler için harika bir malzeme. Enerji verirken formunuzu korumaya yardımcı olan bu özel lezzet, günün her öğününde kolayca yer bulabiliyor. İşte protein tozlarının hammaddesi olarak kullanılan o besin!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmara Denizi’ne kıyısı olan İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ büyükşehir belediyeleri ile Yalova ve Çanakkale belediyelerine Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu’nda öne çıkan başlıklar üzerine uyarı yazısı gönderdi. Bakanlık, Marmara Denizi’nin kirlilik yükünü azaltacak en önemli etken olan ve 22 maddelik eylem planında yer almasına rağmen belediyelerin kurmadıkları ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini bir an önce hayata geçirmeleri gerektiğini hatırlattı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Erdek Körfezi’nde yeniden ortaya çıkan müsilaj, 6 Kasım’da Marmara Adaları çevresi ile Tekirdağ kıyılarına, 13 Kasım’da İstanbul Prens Adaları’na, 5 Aralık’ta ise İzmit Körfezi’ne ulaşarak yaklaşık 7 hafta içinde bütün Marmara Denizi’ne yayıldı" dedi.
Yumurtanın çeşitli türleri, hem gençlerin hem de yetişkinlerin beslenmesinde önemli bir yer tutar. Bu çeşitler; vücuda sağladığı yüksek protein, vitamin ve mineral değerleriyle bedenin ihtiyaçlarını karşılamada etkili olabilir. Düzenli tüketimi, vücudun enerji ihtiyacını karşılamak ve genel sağlığı desteklemek için faydalı olabilir. Peki, yumurtanın hangi çeşidi düzenli olarak tüketilmeli?
Bazı peynir çeşitleri, tadı her zaman tercih edilmese de, içerdiği besin değerleriyle sağlık için oldukça faydalıdır. Yüksek protein, kalsiyum ve diğer mineraller sayesinde kemik sağlığını güçlendirir, sindirimi destekler. Böylece düzenli tüketildiğinde vücuda pek çok yarar sağlayabilir. Peki, hangi peynir türü bol bol tüketilmeli?
Eski zamanlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılan doğal ilaçlar, yerini kimyasal ilaçlara bıraktı. Ancak doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümünü bulmak hala mümkün. Süper gıda olarak bilinen bir tahıl ürünü ise her derde deva oluyor. İçerdiği fosfor, bakır, protein kaynağının yanında tam bir magnezyum deposu... Kan şekeri ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor. Bu şifa kaynağı nedir? diyorsanız cevabı ayrıntılarıyla haberimizde
Kalkan balığı, sofraların gözdesi olmayı başaran özel bir deniz ürünüdür. Hem lezzeti hem de içerdiği faydalarıyla dikkat çeken bu balık, sağlıklı bir beslenme için harika bir tercih. Peki, kilosu bin 200 TL'den satışa çıkan kalkan balığının öne çıkan özellikleri neler? İşte detaylar…