Düzenli acı biber tüketmek ömrü uzatıyor

ABD'de yapılan bir araştırma düzenli acı biber tüketmenin kanser veya kardiyovasküler gibi hastalıklardan ölüm riskinin ciddi bir oranda azalttığını ortaya çıkardı.

ABD Ohio'daki Cleveland Clinic'teki araştırmacılar, 570 bin kişinin sağlık verilerini içeren bir araştırma yaptı. Çalışmada düzenli olarak acı biber yiyen kişilerin, kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere çeşitli hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskinin dörtte bir oranında daha düşük olduğu bulundu.

Bibere acı tat veren antioksidan olan kapsaisin, iltihap ve tümörlerle savaşıyor, kan şekerini kontrol altına alıyor, diyabete ve obeziteye karşı koruyor.
Önceki çalışmalarda ise, acı biberin kanser, diyabet, kalp hastalığı ve felç de dahil olmak üzere bir dizi hastalık riskini azalttığı ortaya çıkarılmıştı.

Ölüm riskini yüzde 14 azaltıyor
Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademesi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi tarafından gerçekleştirilen farklı bir çalışmada, her gün veya günaşırı acılı yiyecekler tüketenlerin, kanser, kalp ve solunum rahatsızlıklarından ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı ortaya konulmuştu.