Son dakika hastalık haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hastalık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hastalık haber sayfamızda...
Kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesinin kalp hastaları için ciddi riskler oluşturabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, soğuk havanın kalbin iş yükünü arttırdığını, damar spazmlarına ve kalp krizine yol açabildiğini belirterek Prof. Dr. Boztosun, “Vücudumuzu belli bir ısıda tutmamız gerekiyor. Özellikle hava sıcaklığı düştükçe kalple ilgili sıkıntılar artar. Kalp bir taraftan vücudu belli bir derecede tutmaya, ısıtmaya çalışıyor. Diğer taraftan da eğer kalbinizle ilgili bir sorununuz varsa bu kalbin iş yükünü daha da artırıyor. Kalp hastaları dışarı çıkarken mutlaka kalın kıyafetler giymeli, vücutlarını korumalı” dedi.
Kış aylarının getirdiği soğuklar, vücudu adeta buz keserken, bir yudum sıcak çorba her şeyi değiştiriyor. Gaziantep mutfağının yıllardır sofralarda yerini bulan bu özel çorba, hem damakları şenlendiriyor hem de hastalıklarla savaşan bir kalkan görevi görüyor. İçeriğindeki doğal malzemeler, bağışıklık sistemini güçlendirirken, vücuda enerji ve zindelik katıyor. İşte soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarına karşı etkili olan kış çorbası!
İstanbul'da bulun Üsküdar Devlet Hastanesi'nde Uzman Doktor Okan Kemal Kaplan, hastalara biber gazı sıktı ve personele silah gösterdi. Tepki çeken görüntüler sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan şüpheli doktorun savunması şaşkına çevirdi.
Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi bulunan moda ikonu Rachel Araz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorununu anlattı. Rutin kontrol için hastaneye giden Araz, ameliyat olması gerektiğini öğrendi.
Havaların soğumasıyla beraber pek çok hastalık tetiklenmeye başladı. Bunlardan biri de akciğeri doğrudan ilgilendiren bronşektazi. Çeşitli belirtilerle kendini gösteren bu hastalık, tedavi edilmediğinde riskli sonuçlar doğurabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gazi Gülbaş, bronşektazinin tedavi edilmemesi halinde ortaya çıkabilecek riskler hakkında önemli bilgiler veriyor.
Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Hasan Armağan Uysal, demansın genellikle yaşlılık hastalığı olarak biliniyor ancak bu sorun gençlerde de görülebildiğini ifade ederek, "Geçmişte yalnızca ileri yaş hastalığı olarak görülen demans, artık genç yaş grubunda da giderek daha fazla teşhis edilmektedir" dedi.
Dünyaca ünlü genetik uzmanları, tırnak uzama hızının biyolojik yaşlanma süreciyle doğrudan ilişkilendiğini keşfetti. Peki vücudunuz, düşündüğünüzden çok daha fazlasını mı anlatıyor? Ya da zamanın etkilerini fark etmeden mi gözden kaçırıyorsunuz? Uzmanlar, tırnaklarınızdaki en küçük değişikliklerin bile, yaşlanma sürecinizin ne durumda olduğunu anlamanıza yardımcı olabileceğini belirtti. İşte detaylar...
2025'e hızlı giriş yaparken çevremizde hastalıklar gitgide yayılıyor. Maskelerin ve virüslerin yeniden havada uçuştuğu bu dönemde öyle bir besin kaynağı var ki kabuğunu kaynatıp içen hastalık nedir bilmiyor! Büyüklerimiz haklıymış, meğer sahiden vitamini kabuğundaymış dedirten o lezzet bakın neymiş...
Öksürük, boğaz ağrısı ve balgam en büyük kabuslarımız arasında yer alıyor. Bu dertlerden kurtulmak için ballı çaydan bitki kaynatmaya çeşitli çözüm yolları denenebiliyor. Ballı turp, taze sıkım turunçgil gibi pek çok besinden faydalanılsa da uzmanları asıl şifayı hiç beklenmedik yerde bulacaksınız diyor. İşte tüm tariflerden ve besinlerden daha etkili olan, boğaz ağrısını ve öksürüğü anında bitiren mucize besin kaynağı...
Çocukluk çağı kanserlerinin artış eğilimi gösterdiğini ve bu artışı önlemek için ise kanser oluşumunu engelleyecek koruyucu yaklaşımlar sergilenmesi gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Emel Cabı Ünal, “Çocukluk çağı kanserleri artış eğilimi gösteren önemli bir sağlık sorunudur. Bu artışı önlemek, kanser oluşumunu önleyecek koruyucu yaklaşımlar, kişiselleştirilmiş tıp uygulamaları ve risk değerlendirmesinin başarılması, erken tanı yöntemlerinin geliştirilmesi ve kişiselleştirilmiş kanser tedavisini kapsar” dedi.
İlk gece korkusu binbir boyutta karşımıza çıkmaya devam ediyor. Tükenmiyor çünkü toplum hep besliyor onu. Korkulacak bir yanı yok oysa. Bilgi ve his anlamında dolu olalım yeter.
İzmir'deki Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Bengü Demirağ, '15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada çocukluk çağı kanser vakalarının her geçen yıl arttığını belirtip, "Klinik olarak 4 saatlik bebeğe kanser tanısı koyduk. 4 saatlik bir bebek kanser olmak için ne yapmıştır? Hiçbir şey. Daha anne karnında bile bu tümörlerin ortaya çıkabilme ve büyüyebilme olasılığı var. Şu an kliniğimizde yatan en küçük hasta 40 günlük" dedi.
Aydın’da ölümcül immün yetmezliği hastalığı olan Miray Özabay’a bir yıl önce ağabeyi Murat’tan kök hücre nakli yapıldı, ancak tutmadı. Kızına ağabeyinden ikinci kez nakil yapılacağını söyleyen Hüzeyme Özabay, “Aynı hastalıktan bir bebeğimi kaybettim. Miray’ı da kaybetmek istemiyorum” dedi.
1998 yılının nisan ayı. Can Yücel bir Demirel yazısı nedeniyle hakaretten hüküm giydi. Hapishaneye girecek. Koca şaire cezaevinin yolunun görünmesi, kamuoyunda iki farklı tepkiye neden oluyor.
Bilim, teknoloji, mühendislik, tıp, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında akademik yayıncılık yapan Springer Nature tarafından hazırlanan yeni bir çalışmada, deniz, su ve kara kirliliğine ilişkin büyüyen endişenin birincil kaynağının, sentetik veya yarı sentetik bileşenlerden yapılmış plastikler olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada, felakete karşı geri dönüşümün gerekliliği vurgulanırken; plastik atığın yakılma sonucu, solunduğunda ölümcül olabilen dioksin gibi kanserojen kimyasallar yaydığı, hamile kadınlar ve doğmamış çocuklarının bu toksik etkilere karşı özellikle savunmasız olduğu ifade edildi.
Türkiye'de son günlerde sık görülen virüs nedeniyle bir hemşirenin hayatını kaybetmesi üzerine Prof. Dr. Tevfik Özlü 'Acil başvurular çok arttı' diyerek bu hastalığa karşı önemli uyarılarda bulundu.
Anne olmak, olağan koşullar altında bile çok önemli bir kararken olağan dışı ve hatta zorlu koşullarda çok daha önemli hale geliyor. Ve yalnız alınmaması, bilimin ışığından uzaklaşmadan alınması gereken bir karar. Durumunuz etraflıca değerlendirilmeli. Branş doktorunuz, jinekoloğunuz ve hatta psikoloğunuzla birlikte. Genel bilgiler aktardım ama unutmayın; her hasta kendi koşullarında değerlendirilir.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ocak, virüslerin yayılmasını önlemek için hasta olan kişilerin maske kullanması gerektiğini söyledi.
Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının en önemli parametrelerden biri olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Tüp bebek başarısını birçok faktör etkiler ve her çifte aynı başarı oranı verilemez. Kadın, 40 yaşını geçmeden bir tüp bebek merkezine başvurmalı. Kliniğimizde preimplantasyon genetik tanıyı sıklıkla uygulamaktayız. Bu yöntem, tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolardan biyopsi yöntemiyle bir grup hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ve sağlıklı olan embriyonun seçilerek hastaya transfer edilmesidir” dedi.
Her gün milyonlarca insan tarafından tüketiliyor. Ancak sevilerek yenen bu besin devamlı halsizliğe ve yorgun hissetmeye neden oluyor. Üstelik kronik hastalık riskini de artıyor. Uzmanlar hızlı yaşlanmaya neden olan bu besinin beslenme listesinden çıkarılması gerektiği konusunda uyarıyor. Peki bu kadar zararı bilinmesine rağmen her gün tüketilen bu besin hangisi? Duyunca çok şaşıracaksınız...
Vücuda antioksidan yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz. Öyle bir besin var ki saatlerce kaynatılarak zahmetlice hazırlanıyor. Ancak derman olmadığı dert yok. Kaşık kaşık yenildiğinde tüm hastalıklara derman olan bu besin özellikle kan şekerini dengeleme konusunda çok başarılı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Şükrü Onur Halaç, çocuklarda demir eksikliği ve anemisine dikkat çekerek, "Demir eksikliğine bağlı kansızlığın özelikle 6-24 aylık çocuklarda, doğurganlık çağındaki kadınlarda, okul çağındaki çocuklarda ve adolesan çağında sıklıkla görülmekte ve ağır seyretmekte" dedi.