FOLİK ASİTİ YÜKSEK GIDALAR TÜKETİLMELİ
Op. Dr. Uğur Çobanoğlu folik asit içeren gıdaların en çok koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunduğuna dikkat çekti. Op. Dr. Çobanoğlu, “Folik asit yönünden zengin gıdalara sebze türünde ıspanak, marul, brokoli, bamya, pancar ve lahanayı, meyve türünde ise portakal, greyfurt ve mandalina gibi turunçgilleri örnek verebiliriz. Bakliyatlardan mercimek, fasulye ve bezelyenin dışında balık ve yumurta da folik asit içermektedir. Ay çekirdeği, kabak çekirdeği, fındık, badem, susam ve keten tohumu da yüksek miktarda folik asit içeren kuruyemişlerdir” açıklamasında bulundu.
FOLİK ASİT BEBEĞİN SAĞLIKLI GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAR
Folik asite duyulan ihtiyacın gebelik döneminde daha yüksek olduğunu söyleyen Op. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Gebenin yeterli seviyede folik asit tüketmesi önemlidir. Gebelik süresince yeterli düzeyde folik asit alımı, doğan bebeklerin merkezi sinir sisteminde oluşabilecek anomali ihtimallerinin azalmasına yardımcı olarak bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimine katkıda bulunur” diyerek sözlerini sonlandırdı.