Kış mevsiminin gelmesiyle beraber tüketimi artan, grip ve soğuk algınlığına karşı korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen turşu suyu, doğal antibiyotik görevi görüyor.
Turşu farklı sebzeler ve sirke ile yapılan ve probiyotik özelliği çok yüksek olan bir besindir. Özellikle suyu ise tam bir şifa kaynağıdır. Turşu ve turşu suyu bağışıklığın güçlenmesinde önemli rol oynuyor. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar.
Turşu suyu içerisinde A, C ve K vitaminleri ile magnezyum, demir, kalsiyum ve potasyum mineralleri turşu içeriğinde oldukça çok bulunuyor. Ayrıca turşu suyu içerisinde asetik asidin yağ azaltma özelliği de var.
Her gün bir bardak turşu suyu tüketerek, hastalıklara karşı korunabilir, kış aylarında kilo almayı engelleyebilirsiniz.