Sardalya konservesi nasıl yapılır, merak ediyorsanız, size tüm incelikleri ile anlatmaya geldik. Clupeidae ailesindeki çeşitli küçük, yağlı yem balıklarını ifade etmek için kullanılan yaygın bir tanım olan sardalya, özellikle tavası çok lezzetli olan balıklardan.
SARDALYA BALIĞI NASIL TÜKETİLEBİLİR?
Ringa balığı olarak da bilinen sardalya ızgara veya tava; her şekilde yenilebilir ancak kışın tavada daha iyi olur, çünkü ızgarada çabuk kurur. Yazın ise ızgara yenmesi makbuldür. Ayrıca kılçıksız ve soslu olarak fileto şeklinde de servis edilebilir. Tabii bir de konservesi vardır. Uzun süre dolapta saklanabildiği için konserve sardalya çokça tercih edilir.
Bu tarifimizde size tam da mevsimindeyken, sardalyaları uzun süre saklamanızı sağlayacak bir yöntemi, evde sardalya konservesi yapmayı anlatacağız. Tarifimizi yarım kilo sardalya için verdik ama sadece kendiniz için değil, yakın çevrenize de yapmak isterseniz malzemeleri eş oranda artırarak daha fazla konserve sardalya elde edebilirsiniz. Eğer hiç hava almadan, oda sıcaklığında ve direkt ışık almayacak şekilde saklanırsa, konserve sardalya 24 aya kadar tazeliğini korur. Yine de size bir püf noktası; sardalya konservesini yaptıktan sonra kavanozlama tarihini mutlaka kavanozun üzerine yazın.