Ispanak yüksek oranda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içeren bir sebzedir. Bu yüzden de besin değeri oldukça yüksektir. Yeşil yapraklı ıspanak, içeriğindeki A vitamini ile göz sağlığına da oldukça iyi gelmektedir. Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak idrar söktüren ıspanak, kilo verme üzerinde de çok etkilidir. Ispanak tüketmek sindirim sisteminin ve midenin sağlığını desetkler. İçerdiği beta karoten ile C vitamini sayesinde serbest radikallerden zarar gören kolon hücrelerinin korunmasını sağlar. Ancak ıspanak fazla tüketildiği zaman vücuttaki enzimleme oranını artırarak asitlenmeye neden oluyor ve kişiyi zehirliyor. Ispanakta bulunan nitrat, nitrojenin katılaşması ile doğal yollarla oluşan ve suda eriyen bir bileşendir. Bu bileşen, ıspanak 2'den fazla ısıtıldığı zaman nitrite dönüşmesine neden olur. Nitrit de gıda zehirlenmesine yol açan bir bileşendir. Bu yüzden, ıspanak yemeği yapıldıktan sonra maksimum 2 gün buzdolabında saklanmalı ve 2 defadan fazla ısıtılmamalıdır. YÜKSEK VİTAMİN VE MİNERAL İÇERİĞİ: Ispanak, A, C, K vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum gibi mineralleri içerir. Bu vitaminler ve mineraller vücudunuzun sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir. Ispanak, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı koruyabilir ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Ispanak, özellikle lutein ve zeaksantin gibi göz sağlığı için önemli olan karotenoidleri içerir. Bu maddeler, yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltabilir. Ispanak, içerdiği demir, folat ve C vitamini sayesinde kan sağlığını destekleyebilir. Demir, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için gereklidir. Ispanak, kalsiyum ve K vitamini içerir, bu da kemik sağlığı için önemlidir. K vitamini, kemiklerde kalsiyumun düzenlenmesine yardımcı olur. Ispanak, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını artırır ve tokluk hissi sağlar. Ispanak, vücutta iltihaplanma süreçlerini azaltabilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ispanak, kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilecek magnezyum içerir. Bu nedenle, diyabetik bireyler için faydalı olabilir.