SU TÜKETİMİNİ AZALTMAYIN
Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklığı güçlü tutmak için kırmızı, yeşil biber ve maydanoz tüketimine dikkat çekti. Söz konusu sebzelerin C vitamini içerdiğini ifade eden Güneş, günde 2 ve 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini hatırlattı.
KIRMIZI BİBER YÜKSEK C VİTAMİNİ İÇERİR
Güneş, “Hastalıklardan korunmak için öncelikle beslenmemize bağışıklığımızı güçlü tutmalıyız. Kırmızı biber çok fazla C vitamini içerir. Çok fazla C vitamini içerdiği için mutlaka öğünlerinize eklemeniz gereken sebzedir. Kırmızı biber yeşil biber. Kırmızı yeşil bibere oranla saha fazla C vitamini içerir. Dolayısıyla mutlaka sofralarınız da olsun. Yine yeşil yapraklı sebzelerden maydanoz, sofralarımıza eklememiz gereken bir sebze. Maydanoz da çok fazla C vitamini içerir. Bağışıklığımıza güçlendirmemize oldukça etkilidir. Maydanozu da mutlaka öğünlerimize ekliyoruz.