Hem çevreye hem de ekonomiye ciddi zararlar veren gıda israfı geleceğimizi tehdit ediyor.
Her yıl üretilen 1.3 milyar tonun üzerinde gıda israf olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Ceren Karahan gıda israfını azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.
Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte israf edilen gıda miktarı da artış göstermektedir. Birleşmiş Milletler’e göre dünya nüfusunun 2050 senesine kadar 9,7 milyarı bulması düşünülüyor buna paralel olarak da gıda talebinin artışı beklenmektedir. Bu sebeple de gıda güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Türkiye’de ise her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıdanın israf edildiği tespit edilmiştir. Peki gıda israfını azaltmak ve önlemek için neler yapmalıyız?
Evde yemek hazırlarken veya dışarda basit önlemler alarak gıda israfının önüne geçebilirsiniz.
İşte gıda israfını azaltmak için bazı ipuçları...