Gıda İsrafı

Gıda İsrafı Haberleri

Son dakika gıda israfı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda israfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda israfı haber sayfamızda...
Kilo kilo sebze ve meyveyi çöpe atıyorlar! 23 milyon ton gıdaya uygulanıyor, daha sofraya gelmeden çöpe uzanan yolculuk

Kilo kilo sebze ve meyveyi çöpe atıyorlar! 23 milyon ton gıdaya uygulanıyor, daha sofraya gelmeden çöpe uzanan yolculuk

17.10.2024
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, Türkiye'de her yıl yaklaşık 23 milyon ton gıdanın israf edildiğini açıkladı. Peki, gıda israfı nedir? Gıda israfı yapmamak için neye dikkat edilmeli?
Gıda israfını bu yöntemle engelleyin! Akşamdan kalan yemekler için pratik bilgiler: Eve adeta bereket getiriyor

Gıda israfını bu yöntemle engelleyin! Akşamdan kalan yemekler için pratik bilgiler: Eve adeta bereket getiriyor

1.10.2024
Gıda israfını önlemek, hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük bir öneme sahiptir. İsraf edilen yiyecekler, doğal kaynakların boşa harcanmasına ve gereksiz atık oluşumuna yol açar. Planlı alışveriş ve doğru saklama yöntemleriyle israfı azaltarak sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimseyebiliriz. Peki, gıda israfını önlemek amacıyla neler yapılabilir?
Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye’nin çabalarına övgü

Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye’nin çabalarına övgü

27.09.2024
Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Danışma Kurulu Üyesi ve Hollanda merkezli "Atık Dönüştürücüleri" adlı organizasyonun kurucusu ve CEO Lara van Druten büyük miktardaki gıda atığı sorununun acil olarak çözülmesi gereken bir mesele olduğunu, Türkiye'nin sıfır atık çabalarının dünyaya örnek olabileceğini belirtti.
Yeter artık yoksa yetmeyecek

Yeter artık yoksa yetmeyecek

22.09.2024
Bugün 1.5 milyardan fazla insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 820 milyon insan ise açlık sınırının altında. Bunun arkasındaki asıl sebep ise gıda israfı. Düşünün ki; her yıl insan tüketimi için üretilen 3 gıdadan 1’i çöpe gidiyor.
Gıda israfı ve Güney Kore örneği

Gıda israfı ve Güney Kore örneği

25.08.2024
Yaşlı gezegenimizin gelir adaletsizliği, iklim krizi, hızla artan dünya nüfusu gibi pek çok problemi var ve hepsi çok önemli. Ancak aralarında biri var ki aslında önlenebilir bir sorun; ne var ki önlemeyi başarabilen pek çok. Bu sorunun adı gıda israfı...
Bakan Ersoy duyurdu! 'Dünya turizm sıralamasında ilk 5’in içinde yer almaya başladık'

Bakan Ersoy duyurdu! 'Dünya turizm sıralamasında ilk 5’in içinde yer almaya başladık'

30.05.2024
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gastronomi Derneği ev sahipliğinde Eyüp'te düzenlenen GastroShow’a katıldı. Ersoy burada yaptığı konuşmada, "Bugün geldiğimiz noktada şunu çok açık bir şekilde söyleyebiliriz. Dünyada yeni turizm perspektifini en iyi analiz eden ve bu yeni anlayışa uygun bir altyapı geliştirmeye çalışan ülkelerden biri Türkiye'dir. Türkiye olarak dünya turizm sıralamasında ilk 5'in içinde yer almaya başladık " dedi.
Peki sen sorumluluk alıyor musun?

Peki sen sorumluluk alıyor musun?

22.05.2024
Bugün dünyada 1.5 milyardan fazla insan yoksulluk sınırının altında, 820 milyon insan da açlık sınırının altında yaşıyor. Daha doğrusu yaşamaya çalışıyor.
Avrupa'nın mutfağına Türkiye damgası

Avrupa'nın mutfağına Türkiye damgası

22.04.2024
Türkiye beyaz eşyada Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci en büyük üretim üssü konumunda. Yıllık 32.3 milyon adetlik üretim ve 23 milyon adetlik ihracat kapasitesiyle beyaz eşya sanayi, küresel pazarda önemli bir oyuncu olma özelliğini koruyor.
‘Boşa harcama’ projesiyle 55 milyon öğün gıdayı kurtardılar! Gezici Gıda Bankası İslahiye'de devrede

‘Boşa harcama’ projesiyle 55 milyon öğün gıdayı kurtardılar! Gezici Gıda Bankası İslahiye'de devrede

18.03.2024
Türkiye’de evlerde kişi başı yıllık gıda israfı 93 kilogram. Dünya genelinde her 3 gıdadan 1’i çöpe gidiyor.
Yeter artık yoksa yetmeyecek

Yeter artık yoksa yetmeyecek

17.03.2024
Bugün 1.5 milyardan fazla insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 820 milyon insan da açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor.
Tutumlu adımlar güçlü yarınlar

Tutumlu adımlar güçlü yarınlar

14.12.2023
Ülkemiz için anlam taşıyan bir haftanın içerisindeyiz...
Aşırı sıcakta aşırı gıda israfı!

Aşırı sıcakta aşırı gıda israfı!

28.07.2023
Tarihin en sıcak günlerini yaşıyoruz. 40 derecelere ulaşan ve 50 derece hissedilen sıcaklar insan sağlığına olduğu kadar hatırı sayılı paralar ödenerek alınan gıdalar için de tehlike oluşturuyor. Böyle günlerde gıda israfının önüne geçmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizin için araştırdık.
Aşırı sıcakta aşırı gıda israfı!

Aşırı sıcakta aşırı gıda israfı!

21.07.2023
Tarihin en sıcak günlerini yaşıyoruz. 40 derecelere ulaşan ve 50 derece hissedilen sıcaklar insan sağlığına olduğu kadar hatırı sayılı paralar ödenerek alınan gıdalar için de tehlike oluşturuyor.
Aşırı sıcakta aşırı gıda israfı!

Aşırı sıcakta aşırı gıda israfı!

21.07.2023
Tarihin en sıcak günlerini yaşıyoruz. 40 derecelere ulaşan ve 50 derece hissedilen sıcaklar insan sağlığına olduğu kadar hatırı sayılı paralar ödenerek alınan gıdalar için de tehlike oluşturuyor. Böyle günlerde gıda israfının önüne geçmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizin için araştırdık./ Bilal Emin Turan-POSTA
132 yıldır tarımın kalbi 'İlklerin Borsası'nda atıyor

132 yıldır tarımın kalbi 'İlklerin Borsası'nda atıyor

27.03.2023
Binlerce yıldır, İzmir ve Ege Bölgesi'nin verimli ovalarında yetişen tarım ürünlerinin İzmir limanından ihraç edilmesi, kentin her dönemde zengin ticari hayata sahip olmasını sağladı.
Yemeksepeti’nden ilklerle ve rekorlarla geçen, dolu dolu 2022 yemek istatistikleri

Yemeksepeti’nden ilklerle ve rekorlarla geçen, dolu dolu 2022 yemek istatistikleri

2.01.2023
Türkiye’nin 81 ilinde 80 bine yakın iş ortağı restoran, mahalle esnafı ve yüzlerce market deposuyla 30 milyonu aşkın kullanıcısına hizmet veren Yemeksepeti, 2022 yılını yeni ilkler ve rekorlarla tamamlıyor.
Müşterinin gözünü doyurma telaşının sonucu ‘serpme kahvaltı’ israfı

Müşterinin gözünü doyurma telaşının sonucu ‘serpme kahvaltı’ israfı

25.12.2022
Son yıllarda popülerliği artan ‘serpme kahvaltı’ alışkanlığı nedeniyle gıda israfı devam ederken, kahvaltı salonu işletmecisi Fadime Kırıcı, müşterinin gözünü doyurmak için masaları donattıklarını ve israfın bu yüzden kaynaklandığını dile getirdi.
Müşterinin gözünü doyurma telaşı! İsraf çok büyük

Müşterinin gözünü doyurma telaşı! İsraf çok büyük

25.12.2022
Son yıllarda popülerliği artan ‘serpme kahvaltı’ alışkanlığı nedeniyle gıda israfı devam ederken, kahvaltı salonu işletmecisi Fadime Kırıcı, müşterinin gözünü doyurmak için masaları donattıklarını ve israfın bu yüzden kaynaklandığını dile getirdi.
Bugün Dünya Diyabet Günü! Çocuklarda diyabet artıyor

Bugün Dünya Diyabet Günü! Çocuklarda diyabet artıyor

14.11.2022
Ülkemizde 18 yaş altında 30 bin dolayında Tip 1 diyabetli çocuk bulunuyor ve bunların en az 23 bini okul çağında. Sanofi’nin koşulsuz desteği ile Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen Okulda Diyabet Programı 12 yıldır çocukların okulda yaşadığı sorunları çözebilmek için farkındalık yaratıyor.
Sürdürülebilir gelecek için gıda israfına son

Sürdürülebilir gelecek için gıda israfına son

22.10.2022
Her yıl 931 milyon ton gıdanın çöpe gittiğini ve bu israfın 570 milyon tonunun evlerde gerçekleştiğini biliyor musunuz? Bu acımasız israfa ‘Dur’ demenin zamanı geldi de geçiyor...
Adana'da 250 ton kebap mezesi çöpe gidiyor

Adana'da 250 ton kebap mezesi çöpe gidiyor

11.10.2022
Adana’nın simgesi kebabın, yıllardır restoranlarda 10’a yakın salata ve mezeyle servis edilmesi, ‘gıda israfı’ tartışmalarına yol açıyor. Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan, "3 bine yakın esnafımız, aylık ortalama 500 ton salata, meze servis ediyor; 250 tonu israf oluyor. Serviste mevsim soğan ve ezme salatası yeterli. Mantarın, kaşarlı humusun, patlıcanın kebabın yanında ne işi var? Bunlar geri dönüşü olmayan ürünler. Üzülüyoruz çünkü çok israf var” dedi.
Kebapta kaş yapayım derken göz çıkartıyoruz! Kayıp çok büyük

Kebapta kaş yapayım derken göz çıkartıyoruz! Kayıp çok büyük

11.10.2022
Adana’nın simgesi kebabın, yıllardır restoranlarda 10’a yakın salata ve mezeyle servis edilmesi, ‘gıda israfı’ tartışmalarına yol açıyor. Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan, "3 bine yakın esnafımız, aylık ortalama 500 ton salata, meze servis ediyor; 250 tonu israf oluyor. Serviste mevsim soğan ve ezme salatası yeterli. Mantarın, kaşarlı humusun, patlıcanın kebabın yanında ne işi var? Bunlar geri dönüşü olmayan ürünler. Üzülüyoruz çünkü çok israf var” dedi.
Gıda israfıyla mücadele reçetesi

Gıda israfıyla mücadele reçetesi

30.09.2022
Kaynaklar kıt, iklim değişikliği, kuraklık, savaş, artan nüfus… Tüm bu gelişmelerin kesiştiği nokta ve gündem ‘gıda’. Bir kırıntının dahi kıymetli olduğu günlerden geçiyoruz.
Dünyayı tükettik

Dünyayı tükettik

31.07.2022
Dünya artık insanoğluna yetmiyor. Gezegenimizin doğal kaynakları ve insanların kaynak tüketimi 1961’den bu yana düzenli olarak hesaplanıyor. İnsanlık ilk kez 1971 yılında dünyanın üretebildiğinden fazlasını tüketmiş ve ilk Limit Aşım Günü de 25 Aralık olarak belirlenmişti. O tarihten sonra hiçbir şey iyiye gitmedi.
Her yıl 13 milyar ton yemek çöpe gidiyor! Gıda israfı nasıl önlenir?

Her yıl 13 milyar ton yemek çöpe gidiyor! Gıda israfı nasıl önlenir?

25.06.2022
Her yıl üretilen 1.3 milyar tonun üzerinde gıda israf olmaktadır. Türkiye’de ise bu rakam her yıl 7,7 milyon tondan fazla! Dünyayı tehdit eden gıda israfına karşı bilinçlenme çok önemli, basit önlemler alarak gıda israfını minimuma indirebilirsiniz. Peki gıda israfını azaltmak ve önlemek için neler yapmalıyız?