Fermente edilmiş gıdalardan faydalanın
Bağışıklık sisteminin güçlendirilerek gripten korunmak için fermente edilmiş gıdaların önemine değinen Dr. Ümit Aktaş “Evde yaptığınız turşu, yoğurt, sirke ve şalgam suyunu sofranızda bol bol bulundurun. Düzenli olarak kelle paça içmeyi de ihmal etmeyin" diyor.
Dr. Ümit Aktaş, grip olduktan sonra kısa sürede iyileşmek için yapılması gerekenleri de şöyle sıralıyor:
• Mutlaka istirahat edin.
• Bol miktarda sıvı tüketin.
• Bulunduğunuz mekânı sık sık havalandırın.
• Bol bol kelle paça, işkembe ve tarhana çorbası için. Bunlar, bağışıklığınızı destekleyen fermente gıda içeren çorbalardır.
• Kapari turşusunu bolca tüketin. Kapari antiviraldir, virüsleri öldürür.