ABD’de yapılan araştırmada, haftada bir avokado yemenin kardiyovasküler hastalıklar üzerinde etkileri incelendi. 110 binden fazla kişinin incelendiği çalışmada, haftada bir avokado yiyen kişilerin yemeyenlere kıyasla kalp krizi geçirme risklerinin yüzde 21 daha az olduğu belirtildi.
68 binden fazla kadın ve 41 binden fazla erkek üzerinde yapılan çalışmanın bulgularında haftada en az iki porsiyon avokado yemek, kalp krizi geçirme riskini avokado yememeye veya nadiren yemeye kıyasla yüzde 21 oranında azalttığının altı çizildi.
1 bütün avokado, sağlıklı bir beslenme programına göre 2 porsiyon yağlı meyve olarak hesaplanıyor. Zira Araştırma ile ilgili konuşan çalışmanın yazarı Harvard T.H. Beslenme Bölümü Araştırma Görevlisi Lorena Pacheco da yenmesi gereken avokado porsiyonunun "yaklaşık 80 gram ağırlığındaki yarım avokado" olarak tanımlandığını söylüyor.
Düşük şeker içerdiği için kilo vermek isteyenler için önerilen avokado, sahip olduğu yüksek lif oranı ile de probiyotik etkisine sahip. Günümüzde yaygın olarak görülen kolesterol sorunu için yapılan araştırmalar, avokadonun destekleyici ürün kapsamında tüketilmesinin faydalı olacağını söylüyor. Avokado aynı zamanda demir, çinko, fosfor gibi önemli içeriklere de sahip.