İtalya’daki Napoli Federico II Üniversitesi’nden araştırmacılar, kırmızı, işlenmiş ve hatta beyaz etlerin de tam tersi etkiye sahip olduğunu ortaya koydular. Daily Mail’in haberine göre, yeni bulgularına dayanarak balık ve yumurtayı, et sevenler için “iyi ikameler” olarak önerdiler. Uzmanlar, tüm hayvansal protein kaynaklarının beslenme açısından eşit olmadığını savunuyor. Tip 2 diyabet, hücreler, kan şekerini sabit tutmaktan sorumlu hormon olan insüline dirençli hale geldiğinde ortaya çıkar. Tedavi edilmezse ölümcül olabilir ve kalp hastalığı, uzuv kaybı ve hatta körlük gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Çalışmada, 13 farklı hayvan bazlı gıdaya ve tip 2 diyabet geliştirmenin zincirleme etkisine bakıldı. Dahil edilen ürünler: kırmızı et (sığır eti, kuzu eti ve domuz eti dahil); beyaz et (tavuk ve hindi); işlenmiş et (pastırma, sosis ve şarküteri eti); balık; tam yağlı süt; az yağlı süt; peynir; yoğurt ve yumurta oldu. Böylece, Dr. Annalisa Giosuè ve meslektaşları, insanların tükettiği her bir ürüne bağlı olarak tip 2 diyabet riskini karşılaştırabildiler. Kırmızı et tüketimine bakıldığında, günde 100 gr yiyen kişilerin, daha az yiyenlere kıyasla diyabet geliştirme olasılığının yüzde 22 daha fazla olduğu görüldü. Her gün 100 gr yoğurt yiyen kişilerde ise risk yüzde 6 daha düşük olarak açıklandı. Yoğurt, besleyici ve sağlıklı bir gıdadır. İşte yoğurdun bazı faydaları:PROTEİN KAYNAĞI: Yoğurt, vücut için önemli olan yüksek kaliteli protein içerir. Protein, kas gelişimi ve dokuların onarımı için gereklidir. PROBİYOTİK İÇERİR: Yoğurt, probiyotik bakteriler içerir. Bu probiyotikler, sindirim sisteminde yararlı bakteri dengesini destekleyebilir ve sindirim sağlığını iyileştirebilir. Yoğurt, kalsiyum açısından zengindir. Kalsiyum, kemik sağlığını destekler, dişleri güçlendirir ve sinir iletimi ile kas fonksiyonları için önemlidir. Yoğurt, bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini ve diğer besin maddelerini içerir. Probiyotikler aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bazı insanlar süt şekerini sindiremeyen laktaz intoleransına sahip olabilir. Yoğurt, bu durumu hafifletmeye yardımcı olabilir, çünkü içerdiği probiyotik bakteriler laktazı parçalayabilir.