ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI
Tam anlamıyla bir şifa kaynağı olan andız pekmezi, Doğu Akdeniz bölgesinde görülen bir çam türü olan andız ağacının kozalaklarından elde edilir.
Yalnızca Türkiye’ye has olan ve geleneksel yöntemler ile üretilen andız pekmezi, soğuk algınlığından iltihaplara birçok sağlık sorununa iyi gelir.
Doğal bir antioksidan olan andız pekmezi, bu yönü ile saç köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini önler.
Düzenli olarak andız pekmezi tüketmek, basur ve ishal oluşumunun ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Bağırsak içerisinde oluşan parazitleri engelleyerek dışkılamayı kolaylaştırır.
Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olmasının yanı sıra oluşumunu da önler.
İdrar yolu enfeksiyonunu önleyerek kolayca tuvalete çıkmayı destekler.
Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur.
Kanı temizleyerek damar yollarını açar.