Hurma tüketmenin vücuda etkileri

Tadı ile damaklarda harika bir tat bırakan hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde bulunan vitaminler ile de oldukça faydası bulunan hurmanın sağlığa olumlu etkileri saymakla bitmiyor. Peki hurmanın faydaları nelerdir? İşte şifa deposu hurmanın bilinmeyen faydaları...

Hurma, dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının meyvesi olarak bilinmektedir. Binlerce yıldır Ortadoğu’nun temel gıdası olan hurma, son yıllarda oldukça popüler hale gelerek sıkça tüketilmeye başlandı. Hurmanın çeşidine bağlı olarak boyutları ve rengi değişebilmektedir. Yüksek miktarda lif içeren hurma, tatlı bir tada sahiptir. Ayrıca demir açısından yüksek olduğundan kansızlıkla mücadelede önemli bir rol oynar.
Hurmanın lif oranı çok yüksek. Öyle ki 100 gramı 3,5 gram lif içeriyor. Bu sayede midede sünger gibi şişip hacim kaplıyor ve mideyi geç terk ettiği için tokluk hissi oluşturuyor. Yüksek lif, aynı zamanda bağırsakları çalıştırıyor ve kabızlıktan kurtarıyor.

Potasyum, sodyum, magnezyum ve kalsiyum olmak üzere pek çok mineral ve vitamin içeren hurma, sağlıklı bir atıştırmalık.
Antioksidan içeriği hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bu sayede dokusu yenilenen cilt daha genç bir görünüme kavuşur. B vitamininden de zengin olan hurma, bu özelliğiyle cilt üzerinde oluşan tahriş ve yaraların hızla iyileşmesinde yararlı olur. Cildin ihtiyacı olan nemi de sağlayarak daha elastik bir yapıya sahip olmasına katkıda bulunur.

Magnezyum eksikliğinde sık sık kas krampları ve kas ağrıları oluşuyor. Hurma içeriğindeki magnezyum sayesinde kasları güçlendiriyor, protein sentezinde ve enzimlerin sağlıklı çalışmasında görev alıyor. Günde 2-3 adet hurma tüketmek günlük magnezyum ihtiyacını karşılayabiliyor.
A ve B vitamininden zengin olması ve içerdiği yüksek miktardaki magnezyum sayesinde hafızanın güçlenmesini destekler. Bu durum, özellikle yaşlılık ve çocukluk döneminde düzenli hurma tüketiminin hafıza güçlenmesinde faydası olabileceğini düşündürür.