İbn-i Sina yüzyıllar önce önerdi: Bu sebze vücuda adeta reset atıyor, baştan aşağı temizliyor!
İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabında yer alan bitkiler, insan sağlığına büyük faydalar sağlıyor. Söz konusu bitkiler vücudu temizleyerek, sağlıklı yaşam konusunda büyük ölçüde fayda sağlıyor.
İşte İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği besinler;
Sedef Otu: Bu bitki damarların iç yüzeyini kuvvetlendiriyor. Kılcal damarlardaki kan dolaşımını düzenliyor ve öksürükleri kesiyor.
Ispanak:
Bu bitki E, C, B ve A vitaminleri bakımından zengin. Ayrıca magnezyum, demir ve kalsiyum barındırıyor.
Besin değeri yüksek olan ıspanak, içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığına da faydalıdır. Ek olarak, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma etkisi bulunuyor.
Akasma:
Bu bitki, bedendeki iltihaplanmaların önüne geçiyor.
Akasma bitkisi zehirli olmasına rağmen birçok hastalığa karşı bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Akasma bitkisinin kullanım alanlarının başında genital rahatsızlıklar özellikle erkek genital hastalıkları için tedavi edici özellikler taşır.
Bunların haricinde Akasma erkeklerde ve kadınlarda genital gücün artmasında katkı sağlar. Akasma bitkisi Anatominizin sağlam bir şekilde işleyişini bozacak zararlı mikroorganizmaların yok edilmesinde müthiş bir etki sağlayarak bir çok organizmayı yok etmede yardımcı olur.
Yabani tere:
Bu bitki iştah açıyor, hazmı kolaylaştırıyor, bronşları temizliyor, öksürük sökücü özelliği gösteriyor ve böbreklerle idrar yollarını temizliyor. Ayrıca karaciğer hastalıklarına fayda sağlıyor.
Tere C vitamini açısından zengindir
Tere, içeriğindeki C vitamini özelliği sayesinde vücudu hastalıklardan koruyabilir.
Özellikle akciğerleri temizlemeye yardımcı olması ile bilinen, sigara içenlere tavsiye edilen, solunum yolunu rahatlatıp, ödem azaltıp, idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelen tere, vücudu baştan aşağı yeniliyor diyebiliriz
Kemik sağlığını geliştirir
Çalışmalar, tere gibi kalsiyum bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin osteoporoz riskini azaltmada işe yaradığını göstermektedir. Kalsiyum kemiklerin onarılması ve yapılmasında rol oynar ve bu yararlı aktiviteden sorumlu hücreler olan osteoblastların üretiminde bir artışa neden olur.
Tere ayrıca kemik yoğunluğunun korunmasında etkileşimli bir besin maddesi olarak doğrudan rol oynayan iyi bir folat kaynağıdır. Menopoz sonrası kadınlar da folattan diyetlerinde osteoporozu önleyici olarak fayda görebilirler.