TRIPPA ALLA MILANESE TARİFİ
Malzemeler
- 1 kg temiz ve önceden pişirilmiş işkembe
- 1 beyaz soğan
- 1 sap kereviz
- 1 havuç
- 350 gr konserve İspanyol beyaz fasulyesi
- 150 gr domates püresi
- 200 gr Pancetta Tesa
- 50 gr tereyağı
- Sebze suyu
- 4 adaçayı yaprağı
- 4 Karanfil
- Karabiber
- Tatmak için tuz
TRIPPA ALLA MILANESE YAPILIŞI
- İşkembe Milanese'yi hazırlamak için doğranmış soğanı, havucu ve kerevizi hazırlayın. Pastırmayı, kabuğunu çıkarmaya dikkat ederek şeritler halinde kesin. Bu noktada tereyağını ve pastırmayı birtencereye koyup bir süre kızartın. Şimdi doğranmış soğanı, havuç ve kerevizi, adaçayı yapraklarını ve karanfilleri ekleyin. Her şey kısık ateşte kızarırken işkembeyi yıkayın, şeritler halinde kesin ve tencereye koyun.
- Şimdi domates püresini ve biraz sebze suyunu ekleyin, kapağını kapatın ve çok fazla kurumamasına dikkat ederek yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin. Gerekirse biraz daha sebze suyu ekleyin. 2 saatin sonuna doğru beyaz İspanyol fasulyesini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve 30 dakika daha pişmeye bırakın.
- Isıyı kapatın, biraz Grana Padano ekleyin ve Tripe Milanese'niz sıcak olarak servis edin.