Kabızlık derdi çekenlere müjde! İçenin bağırsakları motor gibi çalışıyor

Kabızlık, kilo alımından şiddetli karın ağrılarına stresten ateş basmasına kadar günlük hayatta birçok sıkıntılı duruma yol açabiliyor. Kızartmalar, fast food beslenmeler kabızlığa neden olurken sıvı beslenme tarzı ise bağırsak çalıştırıyor. Peki hangi içecekler bağırsakları çalıştırmaya yardımcı oluyor? İşte yanıtı...

Kabızlık hemen herkesin her dönem karşılaşabileceği sindirim sistemi sorunlarından biri. Kimi zaman tüketim alışkanlıkları kimi zaman ise yaşam tarzındaki yanlışlıklar kabızlığa neden olabiliyor. Uzmanlar kabızlık için ilk kural olarak su içmenin ödemine vurgu yaparken bazı içecekler özellikle bağırsakları çalıştırması nedeniyle kabızlığa şifa oluyor. Peki hangi içecekler bağırsakları çalıştırmaya yardımcı oluyor? İşte yanıtı...

KAYISI ÇAYI:
Bitki çayları arasında kayısı çayı bağırsak dostudur. Atılımı sağlar.

SİRKELİ SU:
Sirkenin bağırsakları çalıştırdığını biliyor muydunuz? Aç karnına tüketin.

KEFİR:
Probiyotik deposu kefirler bağırsakları çalıştırır. Yoğurt ve ayran da tüketebilirsiniz.
KEFİRİN BAĞIRSAKLARA FAYDALARI
Kefir, mayalanmış bir süt ürünüdür ve sindirim sistemine birçok faydası olabilir. İşte kefirin bağırsaklara faydaları:

PROBİYOTİK İÇERİĞİ:
Kefir, sindirim sistemi için faydalı olan yararlı bakteriler içerir. Bu probiyotikler, sindirim sistemindeki dengenin korunmasına yardımcı olur ve bağırsak sağlığını destekler.

BAĞIRSAK FLORASINI DÜZELTME:
Kefir tüketimi, bağırsak florasını düzeltebilir. Bağırsak florası, bağırsaklardaki bakteri ve mikroorganizmaların toplamıdır ve sağlıklı bir sindirim sistemi için önemlidir.

İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU (IBS) BELİRTİLERİNİ AZALTMA:
Bazı çalışmalar, kefir tüketiminin irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletebileceğini göstermektedir. Kefirin antiinflamatuar ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bu faydaların sağlanmasına yardımcı olabilir.

LAKTOZ İNTOLERANSINI HAFİFLETME:
Kefir, laktoz intoleransı olan kişiler için daha kolay sindirilebilir olabilir. Kefirdeki bakteriler, laktozu parçalayabilir ve bu nedenle laktoz intoleransı olan kişiler tarafından daha iyi tolere edilebilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ DESTEĞİ:
Kefirin bağırsak sağlığını desteklemesi, bağışıklık sistemi üzerinde dolaylı bir etkiye sahip olabilir. Çünkü bağırsak sağlığı, genel vücut sağlığının bir parçasıdır ve sağlıklı bir bağırsak florası, bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olabilir.