MEYVE SULARI DİYABET RİSKİNİ ARTTIRIYOR
Diabetes Care dergisinin 2019 yılının Eylül ayında yayınlanan bir çalışmada %100 meyve suylarının alınımını yarım fincan arttırmanın küresel ölüm riski sırasında 10. sırada olan diyabet riskini %16 oranında arttırdığını ortaya çıkardı.
Araştırmacılar meyve suyu yerine çok daha fazla lif içeren meyve tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunun altını çiziyor.
GREYFURTUN BİLİNMEYEN YAN ETKİSİ
Kahvaltılarda yemeğin yanında bir bardak taze greyfurt suyu içmeyi seviyorsanız ancak düzenli ilaç kullananlardansanız tekrar düşünmeniz gerekiyor. Otoriteler greyfurt suyunun ilaçlarla etkileşime girerek istenmeyen yan etkilere sebep olabileceğini vurgulamaktadır.