1. Yumurta
Yumurtanın besleyici bir kahvaltının en önemli besini. Araştırmalar, kahvaltıda yumurta yemenin doygunluk hissini arttırdığını, bir sonraki öğünde kalori alımını azalttığını ve kan şekeri ve insülin seviyelerinin sabit kalmasına yardımcı olduğunu gösteriyor.
Bir çalışmada, kahvaltı için yumurta yiyen erkekler günün geri kalanında simit tüketenlere göre daha az kalori alıyor.
Buna ek olarak, yumurta sarısı lutein ve zeaksantin içerir . Bu antioksidanlar, katarakt ve Makula dejenerasyonu gibi göz bozukluklarının önlenmesine yardımcı olur. Yumurtalar ayrıca beyin ve karaciğer sağlığı için çok önemli bir besin maddesi olan kolin kaynaklarından biridir.
Kolesterolü yüksek olmasına rağmen yumurtalar çoğu insanda kolesterol seviyesini yükseltmez. Aslında, yumurta yemek kalp hastalığı riskini azaltabilir. Dahası, üç büyük yumurta yaklaşık 20 gram yüksek kaliteli protein sağlar.
Yumurtalar da çok yönlüdür. Örneğin, haşlanmış yumurtalar, önceden hazırlanabilen mükemmel bir portatif kahvaltı yapar. Özetle, yumurta, protein ve bazı önemli besinlerde yüksektir. Ayrıca dolgunluğu arttırır ve daha az kalori almanıza yardımcı olur.